Rona Hartner va suferi încă o intervenţie chirurgicală. Declaraţia vedetei: „Trebuie să fac chimioterapie preventivă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rona Hartner FOTO Arhivă personală
Rona Hartner FOTO Arhivă personală

Actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner (45 de ani) a ajuns pe mâna medicilor din Franţa şi urmează să fie operată din nou. Ea a explicat că va trebui să înceapă tratamentul cu citostatice.

După ce în urmă cu câteva săptămâni Rona Hartner a fost operată de urgenţă în România după ce medicii i-au descoperit o tumoră la colon, actriţa se află acum internată în Franţa şi urmează să sufere o nouă intervenţie chirurgicală luni, 15 aprilie, pentru montarea unui cateter. 

Rona a vorbit, într-un apel telefonic din cadrul emisiunii „Răi da’ buni“, de la Antena Stars, despre  starea ei de sănătate şi a explicat că urmează să treacă printr-o nouă intervenţie, după care va începe tratamentul cu citostatice. 

„Mi s-a depistat, din cauza unei ocluzii intestinale, un cancer de colon care era ascuns foarte bine. Domnul doctor m-a tăiat şi a trimis acea stenoză la analizat. Am avut şi eu veştile peste trei săptămâni  care spuneau că era într-adevăr un cancer. Oncologul din Franţa mi-a spus că nu mai e nici măcar o zi de aşteptat, că trebuie să fac citostatice de prevenţie timp de şase luni, pentru că lângă acea tumoare cancerigenă mai erau încă cinci ganglioane care puteau să trimită oricând metastaze în organism“, a povestit cântăreaţa. 

Actriţa a mărturisit că se află în faza a treia de cancer şi a explicat că, deşi va trebui să facă citostatice, nu va resimţi efecte secundare: „Eu credeam că sunt în faza unu sau doi, dar se pare că sunt în faza trei deja a cancerului, aşa că luni (15 aprilie – n.r.) mai fac o mică intervenţie chirurgicală din nou. Trebuie să îmi instaleze un cateter sub piele şi să încep foarte repede primele şedinţe de citostatice. Dar mi-a spus doctorul că, fiind un cancer de colon, nu o să am nişte efecte secundare groaznice, iar peste vreo două săptămâni îmi dă voie să mă întorc la concerte, dar acum mă blochează următoarele 10 zile. Nu mi-e frică de citostatice, le fac din două în două săptămâni“. 

„Nu a recidivat cancerul. După operaţie (25 februarie – n.r.) m-am simţit foarte bine, îmi dau seama că acest cancer îmi lua toată forţa. Având cinci ganglioni lângă tumoră, pompau celule maligne în tot corpul. Acum ca să nu recidiveze în următorii cinci ani şi să nu se instaleze metastază trebuie să fac chimioterapie preventivă pentru ca celulele canceroase trimise de aceşti cinci ganglioni să fie eredicate. Dar este cea mai simplă chimioterapie. Nu-mi pierd părul şi nu slăbesc“, a mai declarat Rona Hartner. 

Din cauza acestor probleme de sănătate, vedeta a anunţat că nu va mai putea să ajungă la filmările pentru emisiunea „Scena misterelor“ şi nici la cele pentru ediţia specială de Paşte „Răi da’ buni“, show prezentat de Mihai Morar, difuzat de Antena Stars. 

Rona Hartner a fost transportată de urgenţă la spital pe 22 februarie şi a fost operată de urgenţă la Spitalul Floreasca, după ce medicii i-au descoperit o tumoare. Cât timp a fost internată, vedeta a făcut în repetate rânduri apel la fani să se roage pentru ea. Intervenţia la colon a fost una complicată şi a durat şase ore. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite