Românii le cer scuze lui Julio Iglesias şi fiului său pentru gestul lui Mihai Gâdea. Cum s-a scuzat moderatorul: „Am folosit două strigături din folclorul urban“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai
Gâdea a spus că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în
ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“ FOTO Captură
Mihai Gâdea a spus că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“ FOTO Captură

Mai mulţi utilizatori români de Facebook au reacţionat dur după ce Mihai Gâdea (38 de ani) l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. (42 de ani) să repete „Jos Băsescu!“ la Antena 3. Românii şi-au cerut scuze pentru gestul incalificabil, numindu-l pe moderator „comunist“ şi „lingău“. Totodată, Mihai Gâdea a replicat pe aceeaşi reţea şi a scris că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“.

După ce Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei“, de la Antena 3, i-a oferit lui Julio Iglesias Jr. o lecţie de „antibăsism“, punându-l să repete în limba română „Jos Băsescu!“, fanii din România ai artistului au reacţionat pe pagina de Facebook a lui Julio Iglesias.

Astfel, peste 4.000 de români au dat like postării lui Julio Iglesias în care explică felul în care fiul său a fost indus în eroare, iar peste 2.000 de persoane au redistribuit mesajul ca mai apoi să lase şi câteva sute de comentarii. Între timp, lămuririle reprezentaţilor artistului de pe Facebook au fost şterse. Chiar şi aşa, jurnaliştii de la „Evenimentul Zilei“ au făcut o scurtă selecţie a mesajelor postate de români, în unele dintre ele Mihai Gâdea fiind criticat, în altele fiindu-i adresate scuze lui Julio Iglesias. Mai mult, românii s-au mobilizat şi au declanşat o campanie de blocare a paginii lui Gâdea.

„Ce mizerabil! Să-ţi baţi joc de un artist!“

„Mihai Gâdea e un comunist ordinar! Bravo Julio Iglesias, mulţumim pentru precizări“, „Ruşine domnule Gâdea. Ne produci mai multă jena decât ar face-o un politician“, „Ce mizerabil! Să-ţi baţi joc de un artist!“, „Gâdea este cel mai mare jeg ordinar!“, au fost o parte dintre mesajele adresate moderatorului.

„Vă rugăm să ne scuzaţi, nu toţi prezentatorii tv din România sunt atât de lipsiţi de profesionalism. Gâdea nu e jurnalist, e un lingău care ar trebui să-şi dea demisia din acest moment. Dar acest lucru nu se va întâmpla pentru că nu realizează cât de tare i-a făcut de râs pe toţi românii“, spune un alt comentator.

„Domnule Julio Iglesias Jr. ca român îmi cer scuze: Avem şi noi tâmpiţii noştri“

„Gâdea este unul din acele specimene tv care traieste pentru a «lucra» la comanda, ăsta este jobul lui: să arunce cu mizerie în oameni. E atât de băgat în rahat încat nu îşi mai dă seama când prin glumele proaste pe care le face îşi afundă tot mai mult trustul la care lucrează. Domnule Julio Iglesias Jr. ca român îmi cer scuze: Avem şi noi tâmpiţii noştri“, a comentat un altul.

„Cu regret mărturisesc că am făcut rating acestui post aseară, numai şi numai pentru a urmări pe artistul Julio Iglesias Jr. M-a atras sinceritatea, decenţa, bunul simţ pe care le apreciez de ani de zile şi la tatăl sau, pe care l-am văzut la aproape toate concertele din Bucureşti, două pe stadionul Cotroceni şi ultimul în septembrie 2013. N-am înţeles de ce a fost invitat la Gâdea, unde se face circ politic, folosind un limbaj licenţios, suburban, josnic. Finalul a fost apoteotic, demn de cea mai joasă speţă, punând un artist, un necunoascător al limbii, să folosească sloganuri politice, sloganuri ale unui trust deraiat care şi-a arătat nu admiraţia ci lipsa de profesionalism şi bătaia de joc pe care le servesc seară de seară, zi de zi, aceşti măscărici mediocrii, circari de două parale, paiaţe dezumflate, populaţiei române! Pentru că suntem o populaţie, nu un popor, netaxând mizeria ce ni se bagă pe gât“, a scris un utilizator de Facebook.

„Nu am avut intenţia de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care am dus-o singur mereu“

După luarea de poziţie a managemntului lui Julio Iglesias şi a fanilor din România, site-ul Antenei 3 a şters „urmele“ legate de emisiunea „Sinteza Zilei“ în care a fost invitat Julio Iglesias Jr. Totodată, în căutările de pe Google, site-ul Antena 3 apare doar cu promo-ul venirii artistului în emisiunea „Sinteza Zilei“. În schimb, Mihai Gâdea a postat recent un mesaj, tot pe Facebook, în care a scris că nu a avut intenţia „de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care a dus-o singur mereu“, menţionând că invitatul său a folosit „două strigături din folclorul urban“.

„În emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenţia de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care ştiţi bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica şi vreau să îi asigur că preţuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitaţiile către domnii Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr, pentru a fi oaspeţi ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu şi ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din Bucureşti. Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale“, a spus acesta.

Julio Iglesias Jr. spune „Jos Băsescu“ la Antena 3, la îndemnul lui Gâdea

În ediţia din 14 mai a emisiunii „Sinteza Zilei“, Mihai Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să repete în limba română două fraze foarte dragi lui: „Antena 3 e aici!“ şi „Jos Băsescu!“. Ulterior, reprezentanţii artistului au făcut câteva lămuriri, explicând că Julio Iglesias Jr. nu cunoaşte limba română, motiv pentru care a crezut că este o formulă de rămas bun. Totodată, managementul a precizat că artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, catalogând gestul drept „regretabil şi incalificabil“.

Julio Iglesias Jr. (42 de ani) va susţine, alături de tatăl său, legendarul Julio Iglesias (71 de ani), două concerte în România, pe 22 mai la Cluj şi pe 2 iulie la Bucureşti. Artistul a fost prezent în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre relaţia cu tatăl său, despre planurile de viitor, dar şi despre cum percepe România. Puteţi urmări întregul interviu aici.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite