Roman Polanski a pierdut procesul împotriva Academiei Americane de Film, care l-a exclus în 2018

Roman Polanski a pierdut procesul împotriva Academiei Americane de Film, care l-a exclus în 2018

Roman Polanski FOTO Getty Images

Roman Polanski a pierdut procesul împotriva Academiei Americane de Film, care l-a exclus în 2018 din cauza acuzaţiilor de abuz sexual aduse cineastului de-a lungul anilor, informează Variety.

Ştiri pe aceeaşi temă

O judecătoare a decis marţi să respingă cererea lui Polanski de a fi repus în drepturi în Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), considerând că organizaţia care acordă premiile Oscar a avut dreptul să îl excludă în mai 2018.

Polanski a dat în judecată Academia în aprilie 2019, susţinând că a fost exclus fără vreun avertisment şi fără un proces corectm scrie news.ro. 

Judecătoarea Mary Strobel a concluzionat că, deşi Academia ar fi putut să îl anunţe pe cineast, organizaţia a corectat ulterior asta şi i-a permis să aibă parte de o audiere corectă. Ea a adoptat ca finală o decizie provizorie emisă tot marţi.

Avocatul lui Polanski, Harland Braun, a spus că, probabil, nu va face apel. Întrebat de ce apartenenţa la Academie era importantă pentru Roman Polanski, avocatul a spus că nu era.

„Înseamnă nimic pentru el. Este ideea că a fost dat afară fără un proces echitabil”, a declarat Braun. 

Audierea la Curtea Superioară din Los Angeles a fost realizată prin sistem de videoconferinţă. Braun însă a apărut la Curte. După audiere, el a declarat că este de părere că doar unul sau doi membri ai Academiei s-au aflat în spatele deciziei ca cineastul să fie exclus.

Cineastul de origine poloneză, în vârstă de 87 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia americană, în 1978, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată în vârstă de 13 ani, Samantha Geimer. El a recunoscut fapta, a petrecut 42 de zile în închisoare, apoi a fugit din Statele Unite în Franţa. De atunci, el se află în exil, iar în ultimii ani i-au fost aduse mai multe acuzaţii.

De-a lungul anilor, Braun a cerut în mod repetat ca Polanski să fie condamnat in absentia, ceea ce i-ar permite să călătorească liber, însă curţile de justiţie din Los Angeles au spus că el trebuie mai întâi să revină în SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările