Robin Thicke a recunoscut că nu a scris piesa „Blurred Lines“

Robin Thicke a recunoscut că nu a scris piesa „Blurred Lines“

Cântăreţul Robin Thicke a devenit cunoscut cu hitul „Blurred Lines“ care a dominat în 2013 topurile din întreaga lume FOTO AFP

Cântăreţul R&B Robin Thicke (37 de ani) a mărturisit că se afla sub influenţa calmantelor şi a alcoolului, în 2013, atunci când celebra sa piesa „Blurred Lines“ a fost compusă şi a devenit un hit. Totodată, acesta a mai spus că a exagerat atunci când a fost acreditat drept compozitor al piesei, cel care a scris versurile fiind, de fapt, Pharrell.

În luna aprilie, Robin Thicke depusese mărturie la tribunal prin care specifica faptul că în mare parte a fost „absent“ atunci când s-a compus piesa „Blurred Lines“ din cauza stării de ebrietate în care se afla, precum şi a efectelor cauzate de consumul analgezicului opioid Vicodin. „Am avut probleme cu drogurile şi cu alcoolul în acel an şi în niciun interviu nu am fost «treaz». Aşadar, nu îmi amintesc multe dintre lucrurile pe care le-am spus“, a declarat cântăreţul care a ţinut să specifice că a renunţat la Vicodin, scrie Reuters.

În schimb, Thicke a spus că Pharrell Williams a fost cel care a scris piesa. Declaraţiile sale fac parte dintr-un litigiu în curs de desfăşurare pe care cei doi îl au cu copiii fostului muzician Marvin Gaye în care cei din urmă îi acuză pe Thicke şi Pharell că au preluat linia melodică şi unele beat-uri ale piesei „Got to Give It Up“, pe care tatăl lor a compus-o în 1977, notează „Time“. Pharell a recunoscut că într-adevăr el este adevăratul compozitor al melodiei într-o cerere depusă în acelaşi proces, cu două zile înainte de dezvăluirile lui Robin Thicke. Acesta a mai spus că Thicke a fost doar cel care a dat forma finală a piesei.

Avocatul lui Robin Thicke a spus, într-o declaraţie făcută luni, că publicarea mărturiei clientului lui a avut ca scop „abaterea atenţiei de la slăbiciunea cererii legale“. Atât Thicke, cât şi Pharrell au negat orice încălcare a drepturilor de autor în ceea ce priveşte piesa lui Gaye. Între timp, Thicke s-a declarat „gelos“ pe reuşita lui Pharrell, acesta fiind cel care i-a semnat hitul care l-a propulsat în industria muzicală. „Cel mai mare hit al carierei mele a fost scris şi produs de altcineva, am fost gelos şi am vrut o parte din glorie“, a mai zis Thicke.

Cântăreţul a stârnit atenţia anul trecut, la gala MTV Video Music Awards, atunci când a fost protagonistul unui show vulgar alături de Miley Cyrus. Mai mult, acesta a fost nominalizat la trei premii Grammy anul acesta, printre care şi Înregistrarea anului. Pe măsură ce piesa a devenit populară, Thicke a spus: „Într-un fel începusem să mă conving că făceam parte dintre cei care au făcut piesa, mai mult decât credeam înainte“.

Declaraţiile lui Robin Thicke vin în contextul în care artistul a avut un an tumultos, despărţindu-se de soţia sa, actriţa Paula Patton, la care a făcut referire atunci când a fost interogat în cadrul procesului. Atunci când a fost întrebat dacă se consideră o persoană onestă, Thicke a răspuns: „Nu. Tocmai de-asta ne-am separat. I-am spus soţiei mele adevărul. De-asta m-a părăsit“. Făcând referire la corectitudinea sa din timpul interviurilor, Thicke a încheiat specificând că „spun ce vreau pentru a ajuta vânzările de albume“.

Cântăreţul Robin Thicke este fiul actorului Alan Thicke, cunoscut din serialul de televiziune „Growing Pains“, arată şi Mediafax. Hitul „Blurred Lines“ a dominat în 2013 topurile din întreaga lume şi a fost nominalizat la premiul pentru Cel mai bun videoclip la gala MTV Video Music Awards, din luna august a anului trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: