Robert De Niro, scrisoare de sprijin pentru Meryl Streep: „Ce ai spus trebuia să fie spus. Împărtăşesc sentimentele tale despre golani. Destul înseamnă destul“

Robert De Niro, scrisoare de sprijin pentru Meryl Streep: „Ce ai spus trebuia să fie spus. Împărtăşesc sentimentele tale despre golani. Destul înseamnă destul“

Robert De Niro l-a mai criticat pe Trump în campania electorală, catalogândul drept „tâmpit“, „nepregătit“ şi „dezastru naţional“ FOTO AP

Robert De Niro a publicat o scrisoare deschisă în care şi-a exprimat sprijinul pentru Meryl Streep, după discursul în care actriţa l-a criticat voalat pe preşedintele-ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, la cea de-a 74-a ediţie a galei Globurilor de Aur.

De Niro, în sprijinul lui Meryl: „Tu, cu eleganţa şi inteligenţa ta, ai o voce puternică - una care îi inspiră şi pe alţii să vorbească“ 

În scrisoarea dată presei miercuri, Robert De Niro a spus că o sprijină pe buna lui prietenă Meryl Streep, alături de care a jucat în filmul „Falling in Love“. La gala Globurilor de Aur, Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump, care a ridiculizat un reporter cu handicap fizic în timpul unui miting electoral. Donald Trump a criticat-o la rândul lui pe Meryl Streep, publicând mai multe mesaje pe Twitter, în care a spus că legendara artistă este „o actriţă supraevaluată“.

De Niro scrie că lucrurile pe care Streep le-a spus „trebuiau să fie spuse“ şi că „destul înseamnă destul“. De asemenea, Robert De Niro a lăudat „eleganţa şi inteligenţa“ discursului rostit de Meryl Streep şi consideră că este important ca toţi artiştii de la Hollywood să poată să vorbească şi să apere anumite cauze la fel de bine ca actriţa americană. Mai jos, textul scrisorii lui Robert De Niro, publicat de „Huffington Post“

„Meryl,

 Ceea ce ai spus a fost important. Trrebuia să fie spus, iar tu ai făcut-o într-un mod frumos. Am atât de mult respect faţă de tine, faţă de ceea ce ai făcut, în timp ce lumea îţi celebra realizările. Împărtăşesc sentimentele tale despre golani şi agresori. Destul înseamnă destul. Tu, cu eleganţa şi inteligenţa ta, ai o voce puternică - una care îi inspiră şi pe alţii să vorbească şi să îşi facă vocile auzite. E important ca noi toţi să ne exprimăm opinia.

Te iubim,

Bob“

De Niro despre Trump: „E atât de prost. E un derbedeu, e un câine, e un porc“ 

Şi alte vedete de la Hollywood şi-au exprimat, public, sprijinul faţă de discursul susţinut de Meryl Streep la gala Globurilor de Aur. Printre susţinătorii actriţei s-au aflat preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, George Clooney, Ben Affleck şi Ellen DeGeneres, aceştia luând atitudine pe reţelele sociale.

De altfel, în timpul campanieie electorale din Statele Unite ale Americii, Robert de Niro a înregistrat un clip în care îl critică vehement pe Donald Trump, pe care l-a catalogat drept „tâmpit“, „nepregătit“ şi „dezastru naţional“. „E atât de prost. E un derbedeu, e un câine, e un porc (...) nu se pregăteşte, nu îi pasă, crede că e cel mai tare în societate, nu-şi plăteşte taxele“, spune actorul, un cunoscut simpatizant al democraţilor.

„Mă enervează atât de mult că ţara asta a ajuns în punctul acesta în care şarlatanul acesta a ajuns unde a ajuns. Se laudă despre cum ar vrea să lovească oameni în gură... ei bine, mi-ar plăceau să-i dau eu un pumn în gură“, a continuat actorul, care concluzionează că „ţara aceasta merge în direcţia greşită cu Trump“. 

Meryl Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în anul 1977 cu un rol în filmul „Julia“ şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV „Holocaust“ şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter“, arată News.ro.

Nominalizată de 19 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat acest trofeu de trei ori - pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer“ (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din „Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei“ (1982) şi „The Iron Lady/ Doamna de fier“ (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum „Iubita locotenentului francez“, „Departe de Africa“, „Casa spiritelor“, „Râul ucigaş“, „Podurile din Madison County“, „Orele“, „Diavolul se îmbracă de la Prada“, „Julie şi Julia“ şi „Ţinutul din mijlocul verii“.

A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America“, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu nouă Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările