Regizorul şi scriitorul Michael Henry Wilson a murit

Regizorul şi scriitorul Michael Henry Wilson a murit

Michael Henry Wilson a murit la vârsta de 67 de ani FOTO Facebook

Regizorul şi scriitorul Michael Henry Wilson, cunoscut pentru documentarele pe care le-a realizat de-a lungul carierei sale şi pentru prietenia cu cineaşti precum Martin Scorsese şi Clint Eastwood, a decedat la vârsta de 67 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michael Henry Wilson a murit pe 26 iunie, în Westlake, California, în urma unei lungi suferinţe. Regizorul era bolnav de cancer, relatează variety.com.

Născut în oraşul francez Boulogne-sur-Mer, Michael Henry Wilson şi-a dezvoltat cariera artistică la Los Angeles.

Renumit pentru faptul că era un fin cunoscător al istoriei cinematografiei, dar şi pentru relaţiile sale de prietenie cu regizorii de la Hollywood, Michael Henry Wilson a regizat documentare precum „A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies“, „In Search of Kundun“, cu Martin Scorsese, şi „Le Franc-Tireur“, cu Clint Eastwood.

Totodată, Michael Henry Wilson a scris scenariile documentarelor „Hollywood Mavericks", cu Todd McCarthy, şi „Reconciliation: Mandela’s Miracle“. El a scris şi scenariul pentru filmul lui Alan Rudolphi, din 2002, „Intimate Affairs".

A scris cărţi despre Clint Eastwood, Martin Scorsese, Jacques Torneu şi Raoul Walsh. Ultimul său volum este „At the Gate of Paradise", despre 58 de regizori americani, de la D.W. Griffith la David Lynch, care are o prefaţă de Martin Scorsese.

A fost căsătorit cu Carole, care este la rândul său regizoare de filme documentare, cu care a avut trei copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: