Regizorul Cristi Puiu, despre discursul său de la TIFF: „Cred că dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Regizorul Cristi Puiu a clarificat marţi seara la emisiunea Marius Tucă Show ce a motivat discursul său de la TIFF înaintea proiecţiei noului său film ,,Malmkrog”.

Regizorul a spus atunci că este inuman să urmăreşti un film de 200 de minute cu masca pe faţă.

,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, tânţarii. Am cerut să vorbesc fără mască, ne-am născut fără mască. Aceste măsuri sunt tranzitorii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!

Mă gândesc la fetele mele şi nu am soluţie. Conceptul de afară a dispărut. (…) Cred că lucrurile se vor rostogoli progresiv până în fundul Iadului. Televiziunile şi politicienii nu au făcut decât să injecteze frica în noi! De ce nu dau toate cifrele?”

Regizorul a avut şi un mesaj pentru autorităţi.

„Cred că dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia (…) Să coboare de pe cal şi să vorbească cu poporul. Să nu-i mai trateze pe oameni ca pe nişte vite. Opriţi-vă cu frica, frica, frica!”, a declarat regizorul potrivit Libertatea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite