Regina Elisabeta schimbă protocolul pentru Harry. Decizia fără precedent luată pentru înmormântarea prinţului Philip

Regina Elisabeta schimbă protocolul pentru Harry. Decizia fără precedent luată pentru înmormântarea prinţului Philip

La funeraliile prinţului Philip al Marii Britanii membrii familiei regale nu vor purta ţinute militare, a decis regina Elisabeta. Motivul acestei decizii este legat de faptul că prinţul Harry şi-a pierdut recent toate rangurile, motiv pentru care nu mai are dreptul să poarte uniformă şi ar fi fost singurul îmbrăcat în civil. Regina nu a vrut să-l pună pe nepotul său într-o situaţie stânjenitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii familiei regale nu vor purta uniforme militare la înmormântarea Prinţului Philip, scrie The Sun. Decizia a fost luată recent chiar de către regina Elisabeta care a vrut să evite o situaţie penibilă şi să-l facă pe Harry să se simtă prost. Căci, odată cu renunţarea la atribuţiile regale (deşi a servit armata britanică în Afganistan), Harry nu mai are dreptul să îmbrace uniforma. Conform protocolului, ducele de Sussex ar trebui să poarte haine civile, dar ar avea voie să-şi afişeze medaliile.

Ţinuta militară, un cod vestimentar respectat din totdeauna

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările