Regina Elisabeta şi prinţul Philip au împlinit 72 de ani de căsnicie: motivul pentru care nu au aniversat împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (91 de ani) şi prinţul consort Philip (98 de ani) au sărbătorit pe 20 noiembrie 72 de ani de căsnicie. Este cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice.

Regina Elisabeta şi prinţul Philip au sărbătorit pe 20 noiembrie 72 de ani de căsnicie, fiind cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice.

Ducele de Edinburgh, la rândul său, deţine recordul de longevitate al consorţilor suveranilor din Regatul Unit, deţinută anterior de regina Charlotte, soţia lui George III.

Potrivit People, regina şi prinţul consort nu şi-au sărbătorit aniversarea, aflându-se la kilometri depărtare unul de celălalt. În timp ce Regina s-a aflat la Londra pentru a-şi îndeplini unele dintre atribuţiile regale, Philip a rămas la reşedinţa din Sandringham, Norfolk.

Prinţul Philip s-a retras din activităţile regale în 2017, iar în ultimele luni a fost văzut foarte rar în public. De asemenea, potrivit sursei citate, Regina Elisabeta are alte griji acum, având în vedere scandalul de amploare din sânul familiei regale britanice: acuzaţiile de complicitate şi abuz sexual aduse prinţului Andrew, cel de-al treilea născut al Reginei.

Mesajele de felicitare primite de regina Elisabeta şi prinţul Philip

Regina şi prinţul Philip au fost felicitaţi pentru cea de-a 72-a aniversare atât de ducii de Sussex, Harry şi Meghan, cât şi de ducii de Cambridge, Kate şi William.

„Le urăm Majestăţii sale Regina şi Alteţei Sale Regale duce de Edinburgh cea mai fericită aniversare de cununie“, le-au transmis William şi Kate pe Instagram.

        View this post on Instagram                   Wishing Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh a very happy 72nd Wedding Anniversary! 📷PA A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Nov 20, 2019 at 1:57am PST

„O aniversare fericită Majestăţii sale Regina şi ducelui de Edinburgh! În urmă cu 72 de ani, în ziua de 20 noiembrie, se căsătoreau la Westminster Abbey. Felicitări!“, a fost mesajul transmis de Meghan şi Harry pe contul lor oficial de Instagram.  

        View this post on Instagram                   Happy anniversary to Her Majesty The Queen and The Duke of Edinburgh! On this day, seventy-two years ago, they were married at Westminster Abbey. Many congratulations! Photo © PA A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Nov 20, 2019 at 5:51am PST

 

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta şi prinţul Philip 

La momentul căsătoriei, principesa Elisabeta avea 21 de ani, iar mirele, locotenentul Philip Mountbatten, avea 26 de ani. Cei doi s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, duce de Kent, în 1934.

După o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă.

Elisabeta şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

Slujba de cununie a prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra. Regina a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei, prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat regele Mihai şi mama lui, regina Elena.

Prinţul Philip a fost numit duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta.

Ceremonia a fost înregistrată şi transmisă de BBC Radio, pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

Rochia de mireasă a fost creată de Sir Norman Hartnell, care a transmis mai multe variante. Elizabeth a ales modelul în luna august, cu doar trei luni înainte de căsătorie. El a fost inspirat, potrivit creatorului, de tabloul „Primavera“ al lui Botticelli.

Din cauza măsurilor economice luate după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, prinţesa Elizabeth a fost nevoită să folosească cupoane de raţie pentru haine pentru a plăti rochia. Sute de oameni din Marea Britanie i-au trimis prinţesei cupoane pentru a o ajuta, însă acestea au fost returnate pentru că ar fi fost ilegal să le folosească.

După nuntă, rochia a fost expusă la St James's Palace şi a fost apoi dusă în diverse locuri din Marea Britanie pentru a fi admirată.

Regina Elisabeta şi prinţul Philip, după ceremonia de nuntă FOTO AMMA-KEYSTONE VIA GETTY IMAGES

image

Recepţia pentru nuntă a fost ţinută la Ball-Supper Room din Palatul Buckingham. Tortul oficial, realizat de McVitie & Price din ingrediente aduse din diverse colţuri ale lumii, a avut o înălţime de 2,7 metri şi a fost dispus în patru etaje.

Cuplul a primit peste 2.500 de cadouri din întreaga lume şi aproximativ 10.000 de telegrame de felicitare. Mahatma Gandhi a trimis o bucată de bumbac pe care a ţesut cuvintele „Jai Hind“ (Victory for India). De asemenea, cadourile au fost expuse la St James's Palace, pentru ca oamenii să le poată vedea.

Cuplul a petrecut luna de miere la Broadlands, în Hampshire, la casa unchiului principelui Philip, Earl Mountbatten, şi la Birkhall, în Balmoral.

Regina Elisabeta şi prinţul consort în timp ce studiau fotografiile de nuntă FOTO Getty Images

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite