Regina Elisabeta, mesaj emoţionant către nepotul ei, prinţul Harry: ce rugăminte a avut suverana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta şi prinţul Harry FOTO Getty Images
Regina Elisabeta şi prinţul Harry FOTO Getty Images

Prinţul Harry a revenit în Marea Britanie pentru ultimele obligaţii profesionale în calitate de membru senior al familiei regale şi, cu această ocazie, a avut parte şi de o întrevedere emoţionantă cu regina Elisabeta la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 93 de ani, şi nepotul ei, prinţul Harry (35 de ani), au avut o întâlnire privată la Castelul Windsor.

Cei doi au discutat timp de patru ore, susţin surse din interiorul castelului, de situaţia încă tensionată cauzată de „Megxit“, iar întrevederea a fost una emoţionantă de ambele părţi, potrivit Daily Mail.   

Regina i-a spus lui Harry că este oricând binevenit înapoi în sânul familiei în cazul în care se răzgândeşte şi ar vrea să-şi reia atribuţiile regale.

„Regina a avut foarte multe lucruri de discutat cu prinţul Harry, iar aceasta a fost ocazia ideală pentru ca amândoi să-şi spună ce au pe suflet“, a povestit sursa regală citată de tabloidul britanic. 

„Sâmbătă a fost prima oară când regina a avut ocazia să discute între patru ochi cu Harry pentru a-l întreba ce planuri are cu adevărat. A fost o discuţie foarte relaxată. Regina a acceptat ideea că nepotul ei va locui de acum înainte în Canada, însă ar vrea să petreacă mai mult timp cu micuţul Archie, strănepotul ei“, a adăugat sursa. Rugămintea ce-l priveşte pe bebeluşul ducilor de Sussex vine în contextul în care aceştia au hotărât să-l lase pe Archie în Canada, refuzându-i reginei ocazia să-şi revadă strănepotul. 

„În orice caz, suverana a vrut să se facă înţeleasă pe deplin şi i-a reamintit lui Harry că înţelegerea este valabilă atât timp cât cei doi nu exploatează statutul lor regal în încercarea de a obţine foloase materiale. De aceea nu-I lasă să folosească termenul «royal» în numele propriei lui fundaţii de caritate“, a mai dezvăluit sursa.

La sfârşitul discuţiei, regina Elisabeta i-a mărturisit lui Harry că atât el, cât şi Meghan sunt bineveniţi înapoi în cazul în care vor dori să-şi reia îndatoririle regale şi că vor fi primiţi de toată lumea cu braţele deschise. 

Harry şi Meghan nu mai au voie să folosească termenul „royal» în brandul lor 

Regina Marii Britanii a stabilit recent că nu este oportun ca ducii de Sussex să păstreze termenul „royal“ în popularul lor brand (Sussex Royal), pentru că „pur şi simplu nu se mai pot promova drept regalităţi în interes financiar“. Iniţial, un purtător de cuvânt al cuplului a anunţat că Harry şi Meghan au luat la cunoştinţă solicitarea suveranei şi se vor conforma. 

La scurt timp însă, ducii de Sussex au transmis un amplu comunicat de presă, pe alocuri folosind un ton ostil, lăsând să se înţeleagă că sunt deranjaţi de modul în care sunt trataţi după ce au decis să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice, potrivit The Guardian, care titrează că „Harry şi Meghan şi-au arătat furia îndreptată spre Palat după ce şi-au pierdut brandul“. 

Ei au precizat că nu vor mai folosi „Sussex Royal“ şi nici termenul „royal“ în activităţile lor viitoare, însă au sugerat că o fac din respect faţă de regină şi nu pentru că nu ar avea dreptul legal.

Oficial, ducii de Sussex îşi vor încheia „mandatul“ de membri seniori ai monarhiei pe 31 martie, când vor înceta să o mai reprezinte pe regină şi vor deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

   

Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite