Regele Thailandei sau regele haosului? Maha Vajiralongkorn e considerat „haotic, afemeiat şi periculos, incapabil de a conduce o naţiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
regele thailandei foto profimedia

Regele Rama X, cum mai este denumit  Maha  Vajiralongkorn, este o sursă inepuizabilă de ştiri şi controverse. Acesta se află din nou în centrul atenţiei din cauza taxelor pe care le are de plătit în Germania pentru moştenirea primită de la tatăl său, în timp ce s-a izolat cu un harem de 20 de femei în Hotelul Alpin din staţiunea Garmish-Partenkirchen, pe perioada pandemiei.

Pe 4 mai 2019, la Grand Palace din Bangkok, acesta urca pe tron după moartea tatălui său, survenită în 2016. De altfel, de la îmbolnăvirea vechiului suveran, Maha, în vârstă de 67 de ani, conducea Regatul Thailandei chiar şi neîncoronat, aşa că ceremonia a fost una decorativă. Însă nimic din stilul lui de a conduce o ţară nu se apropie de regulile vechi de 800 de ani ale monarhiei thailandeze.

Surse interne vorbesc despre haos, scandaluri, trădări şi conspiraţii, în timp ce regele căsătorit de patru ori aruncă în stânga şi-n dreapta cu titluri regale şi-i numeşte în funcţii publice pe preferaţii săi, dorind să fie asimilat ca monarhul absolut. Una  dintre  cele  mai  controversate  figuri din  anturajul  său  este  fosta  concubină  oficială, Sineenat Wongvajirapakdi, în vârstă de 34 de ani, fostă gardă de corp. Acesta a gonit-o după ce a acuzat-o public de lipsă de loialitate  şi  respect.

Citeşte continuarea aici!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite