Reacţii împărţite după documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson: „Fanii lui sunt spălaţi pe creier. Nu a fost un sfânt“ vs. „O viziune distorsionată“

Reacţii împărţite după documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson: „Fanii lui sunt spălaţi pe creier. Nu a fost un sfânt“ vs. „O viziune distorsionată“

Michael Jackson FOTO Guliver/Getty Images

După difuzarea primei părţi a controversatului documentar despre Michael Jackson, „Leaving Neverland“, internauţii au reacţionat în mediul online şi s-au împărţit în două tabere: unii îl apără pe regele muzicii pop, iar alţii îl pun la zid. O parte îi judecă şi pe părinţii băieţilor abuzaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică seara, la HBO, a avut premiera „Leaving Neverland“, documentarul despre viaţa lui Michael Jackson, în care starul este descris drept un om cu probleme care a abuzat sexual minori. 
 
În documentarul „Leaving Neverland“ se vorbeşte despre cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, Wade Robson şi James Safechuck, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor. Acum, cei doi au făcut dezvăluiri şocante despre natura relaţiei pe care au avut-o cu regele muzicii pop, povestind cum îi abuza sexual şi îi manipula. 

La aflarea detaliilor intime din viaţa megastarului, telespectatorii au reacţionat imediat pe Twitter, părerile acestora fiind diverse.
 
Reacţiile publicului variază de la dezgust la uimire şi neîncredere. 
 
O parte a publicului critică documentarul şi îi ia apărarea regretatului artist. „Îmi pare rău, dar nu mă uit la #LeavingNeverland. Mai ales când omul (Michael Jackson - n.r.) nu este aici ca să se apere. Lăsaţi-l în pace! RIP (Odihnească-se în pace - trad.)“, „O mulţime de detalii deranjante. Nu sunt pregătit pentru asta“, „Am văzut doar prima parte. Prezintă o viziune distorsionată, o perturbare. Am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut înainte de a spune mai mult“, „Ridicaţi mâna dacă nu sunteţi pregătiţi pentru detalii“, comentează fanii lui Michael Jackson.
 
Totodată, mulţi oameni şi-au arătat încrederea şi sprijinul faţă de Robson şi Safechuck. „Este uimitor cum fanii spălaţi pe creier ai lui Michael Jackson reacţionează acum. Eu îi cred pe Wade şi Jimmy. Michael Jackson nu a fost un sfânt sau Dumnezeu. A fost un om care ar fi putut fi capabil de greşeli de genul ăsta, la fel ca oricine altcineva“, „Mi se rupe inima pentru aceşti băieţi care au avut încredere. Inocenţa copilăriei a fost o slăbiciune în faţa unui prădător experimentat. Puteţi vedea că aceste feţe spun adevărul. Durerea este reală şi pentru totdeauna“, sunt câteva dintre comentarii. 
 
Pe de altă parte, alţii critică decizia părinţilor de a-i lăsa pe copiii lor să îşi petreacă timpul cu regele muzicii pop. 
 
„Nu mă pot uita la «Leaving Neverland» chiar acum. O să îmi rezerv dreptul de a îmi expune punctul de vedere cu altă ocazie. Nu înţeleg mentalitatea unei femei care i-a acceptat copilului său să doarmă în camera unui bărbat în vârstă, care se ascunde în afară. Este vorba despre copilul tău!“,  „Oh, ca părinţi, aţi decis să vă sacrificaţi propriul fiu pentru a vă putea trăi viaţa“, „Toţi părinţii ar trebui să fie acuzaţi pentru vânzarea copiilor lor pentru câştig“, „Niciodată nu mi-aş lăsa copilul să doarmă în cameră/pat cu un adult“, spun revoltaţi internauţii.
 
Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.
 
Printre dezvăluirile şocante din documentar, Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.
 
Jackson a reuşit să îi convingă pe cei doi să nu aibă încredere în oameni - mai ales în femei - şi le-a spus că nimeni nu va înţelegere „dragostea“ lor. El le-ar fi spus băieţilor că vor merge la închisoare împreună cu el dacă cineva află ce fac. James Safechuck a mai afirmat că el şi Jackson stabileau ce să facă în cazul în care cineva i-ar fi surprins, scrie News.ro. 
 
Safechuck, acum în vârstă de 30 de ani, a povestit, de asemenea, cum, la vârsta de 10 ani, „s-a căsătorit“ cu Regele Pop, într-o ceremonie improvizată în dormitorul lui Michael Jackson din ferma Neverland. Jackson i-a oferit atunci băieţelului un inel cu diamante, scrie Daily Mail. 
 
Michael Jackson şi James Safechuck FOTO HBO 

Acuzaţiile prezentate în documentar au fost negate de familia lui Jackson şi de reprezentanţii ei, chiar înainte de a vedea filmul, şi au dat în judecată HBO cerând daune de 100 de milioane de dolari.

Administratorii averii lui Michael Jackson au caracterizat documentarul de patru ore drept „linşaj“ şi i-au numit „oportunişti“ pe cei doi bărbaţi care aduc acuzaţii de abuz sexual artistului. 

James Safechuck (stânga) şi Wade Robson, protagoniştii documentarului  
 
Ei au trimis o scrisoare directorului general al HBO, Richard Pepler, în care spun că „Leaving Neverland“ este un program subiectiv, menit să facă senzaţie, şi că filmul va reprezenta „cel mai ruşinos episod din istoria HBO“.

„Sperăm ca oamenii să nu judece înainte de a-l vedea. Cred că, după ce toţi îl va vedea, vor putea decide pentru ei”, a declarat pentru Variety directorul de programe al HBO, Casey Bloys. El a adăugat că filmul se aliniază absolut standardelor HBO în ceea ce priveşte realizarea de documentare, domeniu în care reţeaua de televiziune este lider de mai multe decenii.
 
Michael Jackson, alături de James Safechuck 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: