Reacţia jurnalistului Claudiu Popa după ce a fost pus sub urmărire penală pentru deţinere de droguri. Realizatorul prezintă o variantă diferită a poveştii

Reacţia jurnalistului Claudiu Popa după ce a fost pus sub urmărire penală pentru deţinere de droguri. Realizatorul prezintă o variantă diferită a poveştii

Claudiu Popa şi Emma Zeicescu au pus punct relaţiei de cinci ani la începutul lui 2018 FOTO Arhivă personală

Jurnalistul Realitatea TV Claudiu Popa a făcut primele declaraţii după ce, alături de fosta sa parteneră, realizatoarea TVR 1 Emma Zeicescu, a fost pus sub urmărire penală pentru deţinere şi consum de droguri. Prezentatorul susţine că situaţia este cu totul alta decât cea prezentată de anchetatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnaliştii Emma Zeicescu şi Claudiu Popa sunt urmăriţi penal pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, a anunţat joi DIICOT. Cei doi, care au împreună un copil şi au anunţat la începutul anului că se despart la începutul anului, au fost prinşi cu două ţigări cu cannabis pe 11 augus 2018, la Festivalul Summer Well.
 
Într-o primă declaraţie, pentru Spynews.ro, Claudiu Popa confirmă întâlnirea cu jandarmii, însă explică faptul că situaţia a fost cu totul alta. Jurnalistul susţine că ţigările aparţineau unui amic, care a şi recunoscut acest lucru în faţa oamenilor legii. 
 
„Unul dintre amici avea în rucsac mai multe obiecte d-ale mele: aparatul foto, încărcătorul pentru acumulatori. Jandarmii i-au făcut percheziţie şi au găsit cele două ţigări. Când am văzut că amicul meu este înconjurat de jandarmi, m-am dus şi le-am explicat că în rucsacul respectiv am şi eu câteva lucruri. Amicul le-a explicat, însă, că ţigările îi aparţin. Am ieşit cu toţii şi am stat de vorbă într-un cort. În tot acest timp, un colonel în civil filma totul, iar un alt bărbat făcea poze. I-am întrebat de ce filmează şi mi-au spus că imaginile sunt pentru ei, în interes operativ“, a explicat Claudiu Popa. 
 
Mai mult, realizatorul Realitatea TV subliniază că atunci nu s-a întocmit vreun proces-verbal şi nici nu a fost informat că ar fi acuzat de ceva. Ba mai mult, oamenii legii i-au lăsat să se întoarcă la festival: „Nici măcar nu mi-au cerut buletinul. L-am dat eu, din proprie iniţiativă, pentru că aşa mi s-a părut corect, să mă legitimez. Nu s-a întocmit niciun proces-verbal, nu am fost informat că sunt acuzat de ceva. În cel mai rău caz, puteam avea calitatea de martor, fiindcă amicul meu recunoscuse că ţigările îi aparţin. O scurtă perioadă, cartea mea de identitate a fost luată de un ofiţer, care a dispărut din grup. Când am terminat discuţia – care nu a avut tentă de anchetă, ci de conversaţie liberă –, ne-am întors la festival. Inclusiv amicul meu, care fusese prins cu ţigările în rucsac“. 
 
De altfel, când informaţia a ajuns publică, jurnalistul a negat acuzaţiile care i-au fost aduse şi a precizat că a apelat la un avocat pentru a-şi apăra imaginea. „Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr şi nu vând, nu consum substanţe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Declar acum că nu aş accepta nicio clipă ca instituţia la care lucrez să fie târâtă în mizerie şi nici familia mea“, spunea la vremea respectivă jurnalistul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: