Reacţia lui Harvey Weinstein după ce şi-a primit verdictul. El a fost transportat la spital

Reacţia lui Harvey Weinstein după ce şi-a primit verdictul. El a fost transportat la spital

Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Harvey Weinstein (67 de ani) a fost uimit de verdictul primit luni, la New York, şi susţine în continuare că este nevinovat. Fostul mogul de la Hollywood a fost dus la spital, luni, după ce s-a plâns de dureri la nivelul pieptului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală şi viol de grad trei şi riscă o pedeapsă între 5 şi 29 de ani de închisoare. El a fost achitat în cazul acuzaţiilor de „prădător sexual“.

Când a fost citit verdictul dat de juraţi după cinci zile de deliberări, avocatul mogulului, Arthur Aidala, se afla alături de Weinstein la masa apărării. El a declarat că Weinstein a fost uluit de verdict. „Cuvintele pe care mi le-a tot repetat au fost «Sunt nevinovat, sunt nevinovat. Cum se poate întâmpla aşa ceva în America?»“, potrivit news.ro. 

Avocatul a mai povestit că, înainte de citirea verdictului, Weinstein a mulţumit întregii echipe de avocaţi pentru munca depusă, „indiferent de ce se întâmplă“.

„A făcut faţă foarte, foarte bine“, a mai spus Aidala, care a precizat că Weinstein a petrecut weekendul trecut cu cei doi copii minori ai lui. „Trebuie să fiu cinstit cu voi“, le-a spus Aidala reporterilor la ieşirea din sala tribunalului. „Îl cunosc de un an şi nu cred că l-am întrebat care este filmul lui preferat, aşa că l-am întrebat“. Filmul preferat al lui Harvey Weinstein este „Naşul/ The Godfather“.

El fusese eliberat pentru o cauţiune de 2 milioane de dolari, însă judecătorul James Burke a ordonat să fie luat în custodie. Fostul producător de film nu s-a opus. Pe 11 martie, el îşi va primi sentinţa.

Aidala a declarat pentru Variety că echipa de avocaţi nu este deloc suprinsă că Weinstein a fost reţinut, deşi s-a încercat evitarea acestui lucru. Motivaţia avocaţilor a fost aceea că Weinstein urmează tratament legat de recenta operaţie la spate, dar şi oftalmologic.

Judecătorul a recomandat transportarea lui la închisoarea din Rikers Island, unde se află şi o unitate sanitară. 

Luni, Harvey Weinstein a fost dus la Bellevue Hospital din Manhattan, după ce a acuzat dureri în piept. Bellevue este cunoscut ca spital psihiatric, dar este folosit şi pentru deţinuţi. Reprezentanţii lui Weinstein au spus că se simte bine.

Weinstein, cel mai detestat dintre americani

Harvey Weinstein este cel mai detestat personaj din America după ce la finele anului 2017 au ieşit la iveală abuzurile sale, aproape 100 de femei acuzându-l pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Rose McGowan, Asia Argento, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale.

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie, a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 

De asemenea, scandalul sexual a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care au participat milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“. O altă campanie de susţinere a victimelor abuzurilor sexuale este „Time's Up“, lansată de femeile de la Hollywood. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările