Quentin Tarantino şi Scarlett Johansson vor primi câte un premiu César onorific

Quentin Tarantino şi Scarlett Johansson vor primi câte un premiu César onorific

Quentin Tarantino a mai primit un premiu onorific César, în 2011, pentru toată cariera, iar în 1995 a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film străin, pentru pelicula „Pulp Fiction“ FOTO Reuters

Regizorul Quentin Tarantino şi actriţa Scarlett Johansson vor participa la gala Premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor, vineri, la Paris, cu două zile înainte de decernarea premiilor Academiei de Film Americane. Cei doi vor primi premii onorifice, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât Tarantino, cât şi Johansson vor primi câte un Premiu César onorific, a declarat Alain Terzian, preşedintele evenimentului, pentru AFP. Dacă la Paris cei doi vor fi distinşi cu premii, niciunul nu a intrat în cursa Oscarurilor, chiar dacă filmul „Her“, peliculă în cadrul căreia Scarlett Johansson şi-a împrumut vocea unui program pe calculator, este nominalizat la categoria Cel mai bun film.

Quentin Tarantino a mai primit un premiu onorific César, în 2011, pentru toată cariera, iar în 1995 a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film străin, pentru pelicula „Pulp Fiction“. Scarlett Johansson, care este căsătorită cu jurnalististul francez Romain Dauriac, îşi va încorona munca depusă în cele 35 de filme în care a jucat odată cu primirea premiului César. Cu toate acestea, actriţa ar putea să fie primită cu ostilitate de către publicul din Franţa din moment ce, atunci când s-a mutat în capitala Franţei pentru a locui cu soţul ei, a declarat că parizienii sunt „nepoliticoşi şi grosolani“.

Totodată, recent, vedeta americană a fost aspru criticată după ce a făcut reclamă pentru produsele unei companii israeliene, Sodastream, a cărei principală uzină se află într-o colonie israeliană din Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel în 1967 şi reclamat de palestinieni.

Scarlett Johansson s-a remarcat în lumea filmului la vârsta de 12 ani, jucând alături de Robert Redford în „Îmblânzitorul de cai/The Horse Whisperer“, în 1998. În ultimii ani, actriţa americană a apărut şi în filmele de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele „Răzbunătorii/The Avengers“ şi „Iron Man 2“. Ea va începe să filmeze pentru „Lucy“, un thriller de acţiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor la „Captain America: The Winter Soldier“.

Scarlett Johansson FOTO AFP

Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniştii crimei/Reservoir Dogs“, „Pulp Fiction“, „Jackie Brown“, cele două filme din seria „Kill Bill“, „Maşina morţii/Death Proof“, „Ticăloşi fără glorie/Inglorious Basterds“ şi „Django dezlănţuit/Django Unchained“ au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 28 februarie, la Teatrul Châtelet din Paris.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările