Producătorul serialului „One Tree Hill“, acuzat de hărţuire sexuală de actori şi membri ai echipei: „Cei mai mulţi dintre noi sunt încă sub tratament“

Producătorul serialului „One Tree Hill“, acuzat de hărţuire sexuală de actori şi membri ai echipei: „Cei mai mulţi dintre noi sunt încă sub tratament“

Mark Schwahn este acuzat de hărţuire sexuală şi manipulare FOTO Getty Images

Scenarista „One Tree Hill“, Audrey Wauchope, îl acuză pe producătorul serialului, Mark Schwahn (51 de ani), de hărţuire sexuală. Totodată, mai mulţi actori şi membri ai echipei de filmare au semnat o scrisoare de susţinere a acesteia, în care confirmă că au fost la rândul lor abuzaţi fizic sau emoţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Audrey Wauchope, una dintre scenaristele serialului de succes „One Tree Hill“, a făcut mai multe declaraţii pe Twitter în care acuză „un producător“ de hărţuire sexuală şi „manipulare fizică şi emoţională a angajaţilor“. Deşi nu i-a dezvăluit numele, indiciile au dus imediat către producătorul şi scenaristul Mark Schwahn, scrie Daily Mail. 
 
Ulterior, actriţele Sophia Bush şi Hilarie Burton, două dintre starurile serialului „One Tree Hill“, s-au aflat printre cele 18 persoane din echipa de filmare care au semnat o scrisoare de susţinere a acuzaţiilor făcute de Audrey Wauchope şi au confirmat, de asemenea, că au fost la rândul lor „abuzate fizic şi emoţional în timpul filmărilor“. 
 
Sophia Bush (stânga) şi Hillarie Burton FOTO Getty Images
 
„Cei mai mulţi dintre noi se află încă sub tratament pentru stres post traumatic. Mulţi dintre noi am fost puşi în situaţii inconfortabile, în care a trebuit să învăţăm să ne apărăm, câteodată fizic, pentru că ne era clar că superiorii noştri nu erau şi presupuşii noştri protectori. (…) Ni s-a vorbit în moduri nu supărătoare, ci traumatizante, până la ilegale. Mulţi dintre noi am fost puşi în situaţii în care ne-am simţit fizic în pericol“, se arată în scrisoare. 
 
„Unul pentru altul. Şi pentru fiecare membru al echipei de casting sau de filmare care şi-a oferit sprijinul în aceste zile: Credeţi-le pe aceste femei. Suntem cu toţii implicaţi în acest lucru. Suntem extrem de recunoscători pentru curajul de care a dat dovadă Audrey“, mai scriu semnatarii. 
 
În mai multe postări pe Twiiter, Audrey Wauchope susţine că atât ea, cât şi alte femei de pe platourile de filmare ale serialului „One Tree Hill“ au avut parte de atingeri nedorite. 
 
„Că am părăsit acel job demoralizată şi confuză este puţin spus. Unul dintre primele lucruri care ni s-au spus a fost acela că producătorul a angajat femei scenariste pe baza felului în care arată. «De aceea eşti aici. El vrea să facă sex cu tine»“, a scris scenarista pe Twitter. 
De asemenea, Audrey a vorbit despre faptul că producătorul le-ar fi arătat poze cu actriţele cu care s-ar fi culcat, în care acestea apăreau goale, celorlalţi bărbaţi din echipă, fără ca acestea să fie la curent cu acest lucru. 
 
„Mai departe. Bărbaţilor din staff li se arătau fotografii în care actriţele cu care avea câte o aventură apăreau goale. Fotografii nud pe care ele nu le-ar fi vrut să văzute de alţi bărbaţi şi pasate din mână în mână. Acest lucru reprezintă o violare a intimităţii atât a actriţelor cât şi a actorilor care erau forţaţi să participe la asta“, a mai notat scenarista. 
„Sunt furioasă şi tristă pentru femeile care au stat pe acceaşi canapa cu acel om. Şi sunt furioasă şi tristă că ani mai târziu nu mă simt în siguranţă să fac nimic cu adevărat în legătură cu acest lucru şi pentru faptul că se pare că aşa ceva se întâmplă peste tot în oraş“, a adăugat scenarista. 
Serialul „One Tree Hill“ a fost difuzat între anii 2003 şi 2012 şi a urmărit vieţile unui grup tânăr de bărbaţi şi femei din Carolina De Nord. Mark Schahn a scris şi regizat serialul de-a lungul celor opt sezoane. 
 
Actorii Bush, Burton, Lenz, Danneel Harris, Michaela McManus, Kate Voegele, Daphne Zuniga, India DeBeaufort, Bevin Prince, Jana Kramer, Shantel Van Santen şi Allison Munn s-au aflat printre cei care au semnat scrisoarea de susţinere, precum şi alţi membrii ai echipei de producţie: Rachel Specter, Jane Beck, Tarin Squillante, Cristy Koebley şi JoJo Stephens. 
 
Actorii din One Tree Hill care au semnat scrisoarea. De la stânga la dreapta: Burton, Murray, Bush, Lafferty and Lenz FOTO The CW
citeste totul despre: