Producătorul Harvey Weinstein s-ar fi lăudat că a întreţinut relaţii sexuale cu Jennifer Lawrence. Răspunsul actriţei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein şi Jennifer Lawrence FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein şi Jennifer Lawrence FOTO Guliver/Getty Images

Producătorul de film Harvey Weinstein (67 de ani) s-a lăudat că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu actriţa americană Jennifer Lawrence (28 de ani), după ce o altă actriţă i-a respins avansurile, potrivit  unui set de documente judiciare depuse recent la un tribunal din Los Angeles.

Harvey Weinstein s-ar fi lăudat că a întreţinut relaţii sexuale cu Jennifer Lawrence, iar o altă actriţă, a cărei identitate nu se cunoaşte, îl dă şi ea în judecată, fiind chemată în instanţă şi Compania The Weinstein.

Femeia pretinde că producătorul a hărţuit-o şi a agresat-o în repetate rânduri mai mult de doi ani, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro. 

Ea spune că Weinstein „a manipulat-o, hărţuit-o, atins-o, agresat-o“ şi i-a ameninţat cariera, toate în timp ce stabilea întâlniri pentru eventuale roluri în filme produse de TWC. 

Actriţa avea 22 de ani când l-a întâlnit prima dată în 2013 la Festivalul de Film de la Sundance. Cei doi au avut o întâlnire în apartamentul lui Weinstein şi în timp ce ea era la baie, producătorul a dat buzna şi a început să se masturbeze. Ulterior, Weinstein i-ar fi spus că a fost „distractiv“ şi că „lucrurile vor fi bune pentru ea“ atât timp cât este prietena lui. 

Atunci când femeia i-a respins avansurile, Weinstein i-ar fi spus: „Chiar îţi doreşti să devii actriţă? M-am culcat cu Jennifer Lawrence şi uite unde a ajuns ea acum: tocmai a câştigat un Oscar“, conform unor documente judiciare depuse pentru proces la Los Angeles. Acuzaţiile formulate în instanţă vizează agresiunea sexuală şi discriminarea.

Imagine indisponibilă

Harvey Weinstein şi Jennifer Lawrence, în 2013 FOTO Guliver/Getty Images

Drept răspuns la cele afirmate, Jennifer Lawrence a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că nu a întreţinut raporturi sexuale cu Harvey Weinstein.

„Inima mea este îndurerată pentru toate acele femei care au fost victime ale lui Harvey Weinstein“, a spus ea. „Nu am avut niciodată altceva decât o relaţie profesională cu el. Acesta este încă un exemplu pentru tacticile de prădător sexual şi minciunile pe care le-a folosit pentru a ademeni un număr nesfârşit de femei“, scrie Variety.

Avocaţii lui Weinstein au negat în repetate rânduri că acesta ar fi avut relaţii sexuale fără consimţământ şi au afirmat că femeile care l-au acuzat de aceste fapte au minţit cu privire la relaţiile consensuale.

De asemenea, un reprezentant al producătorului american a spus că procesul a fost „intentat cu răutate“ şi că Harvey Weinstein se simte „jenat“ faţă de Jennifer Lawrence, care a fost „din păcate atrasă fără voia sa în această tentativă urâtă de defăimare“.

Harvey Weinstein are pe numele său mai multe procese de agresiune sexuale în industria de divertisment. Compania sa a fost desfiinţată în urma scandalului izbucnit în octombrie 2017. 

Când şi cum a început scandalul Weinstein 

Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein (65 de ani) că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite