Procesul lui Bill Cosby: suma pe care i-a plătit-o actorul unei femei care îl acuză de agresiune sexuală

Procesul lui Bill Cosby: suma pe care i-a plătit-o actorul unei femei care îl acuză de agresiune sexuală

Bill Cosby a fost unul dintre cei mai iubiţi actori ai Americii până la izbucnirea scandalului sexual FOTO Guliver/Getty Images

Actorul Bill Cosby (80 de ani) i-a plătit câteva milioane de dolari unei femei care îl acuză că a agresat-o sexual, a dezvăluit un procuror în timpul procesului reluat luni în Pennsylvania, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul şi-ar putea petrece restul vieţii în spatele gratiilor dacă se dovedeşte că a drogat-o şi a molestat-o pe jucătoarea de baschet Andrea Constand, în vâstă de 44 de ani, în locuinţa sa din Philadelphia în 2004. Recent, procurorul Kevin Steele a dezvăluit că actorul ar fi plătit-o pe femeie cu 3,38 de milioane de dolari ca parte a unei înţelegeri secrete. 

Acuzaţiile i-au afectat grav imaginea actorului adorat cândva de milioane de telespectatori şi considerat „America's Dad“ (tatăl Americii), după rolul tatălui iubitor Cliff Huxtable pe care l-a jucat în serialul de televiziune „The Cosby Show“, difuzat între 1984-1992.

Primul proces al actorului s-a încheiat în grabă, în iunie anul trecut, după ce juraţii nu au putut stabili un verdict, după şase zile de mărturii şi 52 de ore de deliberări. 

Chiar înainte ca Bill Cosby să ajungă la tribunal pentru rejudecare, luni, o femeie a protestat topless, tatuându-şi pe bust „Cosby violator“ şi numele femeilor care îl acuză pe actor de abuzuri, a sărit peste baricade şi a început să strige: „Viaţa femeilor contează“. 

Nicolle Rochelle, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzată de comportament inadecvat şi a fost arestată. 
Rochelle este actriţă şi chiar a apărut în mai multe episoade din „The Cosby Show“, însă a precizat că  actorul nu a maltratat-o niciodată. 

În ultimii ani, 60 de femei l-au acuzat pe câştigătorul premiului Emmy că este un prădător sexual. 

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy“.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show“, a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată. Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX.

A scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.
citeste totul despre: