Pro TV a lansat bomba cu emoţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul contratenor Regep Ialcin a fost crescut într-un centru de plasament
Tânărul contratenor Regep Ialcin a fost crescut într-un centru de plasament

Tânărul contratenor Regep Ialcin – „noul Narcis Ianău“ –, trupa de dansatori surzi No Limit şi contorsionista Marina State au fost printre revelaţiile serii de vineri, la „Românii au talent“.

Dacă talentul combinat cu emoţia ar trebui să poarte un nume, acesta ar fi „Românii au talent". Vineri seara, cea de-a patra ediţie a emisiunii de la Pro TV a adus în luminile rampei evoluţii aparte, show-uri care au demonstrat că ingeniozitatea şi voinţa omenească nu au limite. Să cânţi cu o mică „orchestră" folosind, în loc de instrumente, legume poate fi rodul imaginaţiei unui muzician fantezist. Dar când un grup de oameni surzi dansează impecabil, te întrebi din ce materie subtilă este compusă muzica, dacă ea poate fi receptată şi cu alt organ de simţ decât urechea?

„muzică sănătoasă" cu Orchestra de legume

Membrii orchestrei de legume Minestrone Band sunt din Sfântu Gheorghe. Folosesc pe post de instrumente de percuţie dovleci, vinete, morcovi. Pe o răzătoare metalică, ţelina face „hârş - hârş"  ţinând tempoul cu celelalte „instrumente". „Aţi fost geniali! Mi s-a părut inedit, interesant şi vă felicit din toată inima!", le-a spus Mihai Petre la finalul numărului lor. „A fost un exemplu de muzică sănătoasă! Este genul de talent pe care vreau să-l văd tot mai des la «Românii au talent», a adăugat şi Andi Moisescu.

Regep Ialcin (18 ani) este născut din părinţi de origine turcă, însă de la vârsta de 2 ani el a crescut într-un centru de plasament. La 13-14 ani a descoperit că are voce de contratenor. A început să ia cursuri de canto în urmă cu un an şi s-a prezentat la „Românii au talent". „Oameni ca tine căutăm!", i-a spus Andra la finalul numărului său, iar tânărul a trecut cu trei de „Da" în etapa următoare.

State Marina Alexandra, o contorsionistă în vârstă de 16 ani din Constanţa, i-a lăsat fără replică pe juraţi, care au trimis-o în etapa următoare. Din cauza lipsurilor, Marina a abandonat şcoala după doar şase clase şi a intrat în lumea circului. Descoperită de doamna Katy, artistă de circ, aceasta a ajutat-o să se perfecţioneze, i-a cumpărat costume şi a făcut o înţelegere cu familia fetei, căreia îi trimite săptămânal 100 de lei.  Părinţii Marinei au observat că fetiţa lor are abilităţi de gimnastă la vârsta de 4 ani. Au înscris-o la cursuri de gimnastică la Palatul Copiilor din Ploieşti, unde locuiau pe vremea aceea. Apoi, s-au mutat la Deva şi au înscris-o la şcoala de gimnastică şi dans, unde activează şi acum.

Radu Ionescu (16 ani) din Craiova a vrăjit sala şi juriul cu chitara sa. Până în clasa a V-a, Radu a studiat iniţial pianul. Pe lângă chitară, Radu îşi doreşte să ajungă şi fotbalist, ca fratele său, jucător la Universitatea Craiova şi apoi la Steaua. „Eşti bun! Eşti foarte, foarte bun! Bravo!", l-a felicitat Andi Moisescu. „Pe lângă faptul că eşti supertalentat, cred că eşti şi un băiat special!", i-a spus Mihai Petre.

Din cauza lipsurilor, contorsionista Marina Alexandra State a abandonat şcoala



Surzii „citesc" muzica pe faţa îndrumătoarei lor

Unul dintre cele mai emoţionante momente a fost prezentat de trupa de dans No Limit, ai cărei membri sunt hipoacuzici. Deşi nu pot auzi muzica, tinerii au demonstrat că pot dansa „în ritmul muzicii", coordonaţi de mimica feţei îndrumătoarei lor.  Prestaţia lor a ridicat sala şi juriul în picioare. Andra nu a putut să-şi stăpânească lacrimile: „Vă iubesc foarte mult! Ştiu cât de greu vă este, pentru că am şi eu pe cineva în familie aşa şi este de toată admiraţia ce faceţi. Nu am cuvinte să vă pot spune cât de mult vă iubesc!", le-a spus ea. 

Din cauza lipsurilor, contorsionista  Marina Alexandra State a abandonat şcoala

Aceleaşi aprecieri au venit şi din partea celorlalţi doi juraţi. „Marele premiu este de 120.000 de euro, dar cel mai mare premiu valorează cu mult mai mult, iar acest premiu l-am câştigat eu pentru că am avut ocazia să vă văd!", le-a spus Andi Moisescu. „Aţi dansat mult mai ritmic decât mulţi dansatori pe care i-am văzut în viaţa mea. Nu numai că nu aţi ieşit din ritm, dar aţi creat muzică. Vă mulţumesc!", a fost şi comentariul lui Mihai Petre.

 Deşi la început juriul le-a privit cu reticenţă pe cele două doamne ale trupei Somina, numărul lor i-a lăsat pe juraţi fără cuvinte. „Vreau să vă mulţumesc că aţi început atât de prost. Mi-aţi oferit cea mai mare surpriză din seara asta!", le-a spus şi Mihai Petre, cele două fiind admise pentru etapa următoare. S-a calificat şi Corul „Gheorghe Cucu" din Vaslui. Înfiinţat în 2005,  numără circa 40 de persoane, care se întâlnesc săptămânal pentru repetiţii la Clubul Pensionarilor din Vaslui. Pentru ei, muzica este o metodă de întinerire, după cum au declarat.

Mihai Petre a dansat pe scenă cu o octogenară

Elasticitatea lui Mihai Toderică (25 de ani) din Iaşi l-a uimit pe Mihai Petre: „Eşti un talent ciudat, dar aş vrea să te văd mai departe!", i-a spus acesta. Mihai Petraiche (27 de ani), fost instructor de fitness, a avut succes fenomenal, cu dansul sau robowave. Tânărul a avut un accident la coloană şi la genunchi în timpul unor antrenamente şi a renunţat la pasiunea sa, pentru un timp. „Dacă mă credeţi, şi uitasem că sunt dansator", a spus el pe scenă. Juriul  i-a apreciat prestaţia cu trei de „Da".

 Tot în ediţia de vineri, Mihai Petre a fost invitat la dans de o doamnă de peste 80 de ani. Ajunsă pe scenă, doamna a ţinut neapărat să danseze un vals sau un tangou cu juratul emisiunii, iar dorinţa i-a fost îndeplinită.

"Vă iubesc foarte mult! Ştiu cât de greu vă este, pentru că am şi eu pe cineva în familie aşa şi este de toată admiraţia ce faceţi. Nu am cuvinte să vă pot spune cât de mult vă iubesc!''
Andra membră a juriului

"Aţi dansat mult mai ritmic decât mulţi dansatori pe care i-am văzut în viaţa mea. Nu numai că nu aţi ieşit din ritm, dar aţi creat muzică. Vă mulţumesc.''
Mihai Petre membru al juriului

„Românii au talent", record de audienţă

Încă de la startul noului sezon, emisiunea „Românii au talent" de la Pro TV este lider de audienţă în fiecare seară de vineri şi poate deveni show-ul cu cei mai mulţi telespectatori înregistraţi vreodată de o televiziune din România. La ultima ediţie, Pro TV a avut la nivelul publicului urban cu vârste între 18 şi 49 de ani  o medie de 25,3 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 54%, adică aproape trei milioane de privitori pe minut, potrivit cifrelor oferite de de Kantar Media.  Cu aceste cifre, „Românii au talent" a avut cea mai urmărită ediţie a unei emisiuni de divertisment din România la nivelul publicului comercial urban, de când s-a introdus sistemul de măsurare al audienţelor cu peoplemeter.

Fără rival

Emisiunea de la Pro TV este deasupra concurenţei încă de la prima ediţie, când a înregistrat o audienţă medie de 21,4 puncte de rating şi o cotă de piata de 45,6%, pe aceeaşi categorie de public. La nivelul întregii ţări, ultima ediţie „Românii au talent" a fost urmărită, în medie, de aproape cinci milioane de oameni.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, emisiunea de la Pro TV dobora un record similar. În minutul de maximă audienţă a ediţiei din 11 martie 2011, Pro TV a atins, pe publicul comercial din mediul urban, un vârf  de 31,4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 75,6 procente. Postul lui Sârbu obţinea, astfel, cel mai mare market share înregistrat vreodată de o televiziune din România.
 
Divertismentul şi sportul, în top

În anul 2001, pe piaţa de televiziune din România se inaugura sistemul de măsurare electronică a audienţelor TV (peoplemeter).  De când s-a introdus acest sistem, meciurile de fotbal şi emisiunile de divertisment au furnizat vârfuri de audienţă. Printre cele mai vizionate se numără partida Middlesbrough - Steaua (transmisă de TVR1, în 2006 - 3,7 milioane de telespectatori), filmul „Titanic" (transmis de Antena 1, în 2002 - 2,7 milioane) şi o ediţie Vacanţa Mare (Pro TV, în 2001 - 2,5 milioane) au fost cele mai vizionate programe din ultimii ani.  Cristian Predoi

Membrii formaţiei „No Limit“ sunt tineri cu deficienţe de auz de la Centrul Şcolar „Beethoven“ din Craiova



Surzii din România au talent de te lasă mut

Cei 11 membri ai formaţiei „No Limit", tineri cu deficienţe de auz de la Centrul Şcolar „Beethoven" din Craiova, s-au remarcat prin multe alte locuri din lume, unde a participat la festivaluri internaţionale. I-am cunoscut în urmă cu doi ani, în sala de antrenament a şcolii, unde petrec cel puţin trei ore pe zi. Crezul lor este că performanţa se întreţine cu efort, talentul dându-i doar aura de magie.

Laura Huter este pedagog şcolar, Mirabela Bărbulescu, Irina Vîrtopeanu, Silvia Stroe, Magda Popescu, Petre Dobre, Gabriel Cocîrlău (zis Obama), Cristi Preduţ, Gigi Isidor şi Cătălin Gîrlă sunt elevi, iar Adelin Deaconu este absolvent. Sunt împreună de trei ani şi vor să transmită mesajul formaţiei: talentul nu are limite, iar arta este în suflet şi se redă cu suflet.

Artişti multitalentaţi

Instructorul lor, profesoara Filomela Salahoru, de profesie inginer mecanic, este o mare pasionată de dans: „Sunt tineri cu adevărat talentaţi, care trebuie apreciaţi nu din milă, ci doar pentru că merită. Scopul meu a fost să promovez persoanele deficiente de auz ca nişte persoane competente. Aceşti copii depun eforturi imense, căci învaţă paşii după numărătoare", a mărturisit Fili, cum o alintă în limbaj mimico-gestual membrii formaţiei No Limit. O au în faţa ochilor la toate competiţiile, este ceea ce ea însăşi spune: muzica lor.

Membrii formaţiei „No Limit“ sunt tineri cu deficienţe de auz de la Centrul Şcolar „Beethoven“ din Craiova

Tinerii nu sunt doar dansatori foarte buni, ci se pricep la pantomimă, la pictură, sculptură, să confecţioneze bijuterii. Laura Huter (25 de ani) a fost elevă la „Beethoven", a urmat cursurile Facultăţii de Psihologie în cadrul Universităţii „Spiru Haret", iar acum este pedagog şcolar. Dansează de nouă ani, este coordonator al cercului de pictură, pantomimă şi bijuterii handmade. Numele Laurei Huter s-a regăsit pe genericul documentarului „Shakespeare in Life", regizat de Bogdan  Cristian Drăgan, şi al piesei „Just Hamlet", unde a jucat rolul Ofeliei. Ea şi Mirabela Bărbulescu (24 de ani) au în comun faptul că amândouă provin din familii de „auzitori". Vor să rămână cât mai mult în echipa „Fără limite" şi visează să pornească o afacere cu bijuterii create de ele.

„A wonderful world"

Mirabela a ocupat locul al doilea la Concursul „Miss Tăcerea", îmbrăcată într-o rochie creaţie personală, pictată manual. Silvia Store, din Mirceşti, judeţul Argeş, este elevă în clasa a XII-a, la Specializarea „Ştiinţele Naturii" în cadrul Centrului Şcolar „Beethoven". Colega ei, Magdalena Popescu, vine din Slătioara, judeţul Vâlcea. Ea transpune melodiile în limbajul semnelor. Irina Vîrtopeanu este gorjeancă, iubitoare a artei plastice şi pasionată de croitorie. Gabi Cocîrlău (zis Obama) ţine pasul cu fetele la pantomimă şi la meşteritul bijuteriilor, pictează şi sculptează. Petre Dobre e dornic de autodepăşire, iar Cristi Preduţ este admirat pentru că munceşte la sfârşit de săptămână, ca să se poată întreţine.

Cătălin Gîrlă şi Gigi Isidor sunt mediatori atunci când spiritele se încing, calmul lor fiind molipsitor. În iunie 2010, opt dintre ei au lucrat cu actorul Teatrului Naţional din Craiova, Cătălin Băicuş, spectacolul „A wonderful world", proiect transformat în subiect de scurtmetraj, selecţionat la Festivalul de Film de la Chicago.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite