„Aventura vieţii“, „munca grea ca-n armată“, „revoluţia gândirii şi a televiziunii“. Ce au însemnat cei 18 ani de Pro TV pentru vedete

„Aventura
vieţii“, „munca grea ca-n armată“, „revoluţia gândirii
şi a televiziunii“. Ce
au însemnat cei 18 ani de Pro TV pentru vedete

Dana Rogoz, Andi Moisescu, George Vintilă şi Andreea Esca vorbesc cu nostalgie despre cei mai frumoşi ani. FOTO Pro TV/ Facebook/ danarogoz.one.ro

Andi Moisescu, Andreea Esca, Dana Rogoz, George Vintilă, Neti Sandu şi colegii lor, emblemele Pro-ului, vorbesc, de majoratul postului de televiziune, despre anii ce au le-au schimbat modul de a gândi şi de a trăi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, Andreea Esca a postat un mesaj simbolic pe Facebook. „Bună dimineaţa, România! Bună dimineata, PRO TV! Dacă există o zi în care emoţiile mele ajung la limita superioară, ei bine, această zi este 1 Decembrie... Abia reuşesc să dorm în noaptea de dinainte pentru că îmi vin în minte toate scenele din 1 Decembrie 1995... Îmi amintesc de noi, o mână de oameni tineri şi ameţiţi care porneam în aventura vieţii“, a scris ea pentru cei peste 250.000 de fani.

„Eram curajoşi şi harnici, frumoşi şi ambiţioşi, iar mai presus de orice, eram inoculati cu un spirit de învingători. Am făcut totul din pasiune şi dragoste pentru profesia de jurnalist, din dorinţa de a face o lume mai bună şi de a marca timpul nostru. Am reuşit mare parte din ce ne-am propus, am şi gresit, dar în ceea ce mă priveşte, un lucru a rămas neschimbat: dragostea pentru oameni. În fiecare zi aş vrea să le mulţumesc telespectatorilor mei pentru că îmi sunt alături! Pentru că ne împărţim viaţa de 18 ani, pentru că mă primesc în casele lor de 18 ani... Vă mulţumesc!“, a notat Andreea Esca. În interviul recent acordat jurnaliştilor de la „Adevărul“, specialista a recunoscut că asociază 1 Decembrie mai degrabă cu înfiinţarea Pro TV-ului decât cu Ziua Naţională a României.

STILUL PRO TE FACE COOL
George Vintilă, DJ-ul generaţiei Pro, îşi aminteşte cu entuziasm de începuturi. „Eu am venit la Pro TV în ’94, deci la mine ar fi 19 ani. Anii ăştia nu reprezintă doar cea mai frumoasă parte a vieţii mele, dar mă reprezintă în totalitate“, spune vocea de la Pro FM şi realizatorul emisiunii „Live@6“ de la MTV. „În perioada asta am facut şi radio în Pro FM, şi TV, adică probabil unul dintre cele mai plăcute job-uri. Oamenii cu care am lucrat m-au făcut să mă simt bine, mi-au împărtăşit din experienţa lor şi m-au învăţat ce înseamna să fii profesionist. Acum le mulţumesc şi, desi unii deja au glumiţe legate de statornicia mea şi de faptul că sunt deja un «greu», mai am de învaţat. Când am venit, Pro-ului i-a plăcut stilul meu. Acum stilul Pro e în mine. De fapt, orice faci în stilul Pro, te face cool!“, spune George Vintilă.

Dana Rogoz, Abramburica din „Abracadabra“, îşi aminteşte cu nostalgie că a crescut pe platourile de filmare de la Pro TV, locul în care l-a cunoscut şi pe soţul ei, Radu Dragomir, regizorul serialului „La Bloc“.


,,Când o să îmbătrânesc şi o să-mi amintesc de primii ani din viaţă, o să mă gândesc doar la Pro TV. Cei 18 ani sunt cei mai importanţi ani din viaţa mea. Eram copil şi acum sunt o mamă. Oamenii, toate proiectele pe care le-am făcut înseamnă foarte mult pentru mine. Am devenit omul de acum pentru că am făcut şcoala Pro-ului. Sunt un om împlinit“, spune prezentatoarea emisiunii „De suflet“, ce va naşte un băieţel, la începutul anului viitor. 

O VIAŢĂ DE OM
Pentru Andi Moisescu, majoratul postului de televiziune ce l-a consacrat are o semnificaţie personală profundă. „Anii ăştia au însemnat o revoluţie a gândirii şi a televiziunii. Am intrat în povestea asta încă de la început, aşa încât mi s-ar fi părut puţin ciudat ca acum, după 18 ani, să nu fiu asociat cu povestea însăşi“, observă specialistul de la „Apropo TV“ şi de la „Românii au talent“.

Florin Busuioc, prezentatorul ştirilor meteo, recunoaşte că Pro TV nu a revoluţionat doar televiziunea, ci şi viaţa sa. „Cu siguranţă viaţa de om, că putem spune că 18 ani sunt o viaţă de om, m-a revoluţionat şi pe mine, mental şi sufleteşte. M-a ajutat să nu înţepenesc în tipare de gândire şi să descopăr în mine însumi abilităţi pe care nu le-aş fi bănuit. ProTV a adus o stare de spirit fabuloasă, un tip de relaţii interumane cu totul altfel decât eram obişnuiţi, a adus curaj, profesionalism şi permanente provocări“, mărturiseşte Busu.

Şi pentru Cătălin Radu Tănase, majortatul are aceeaşi semnificaţie. „Înseamnă o viaţă trăită la maximum, cu zâmbete sau cu tristeţi, cu emoţie şi cu speranţă. O viaţă în care am putut să mă descopăr, să aflu cine sunt şi să le pot arată şi celorlalţi“, analizează jurnalistul.

UN CERC VICIOS DE BUN AUGUR
Pentru Neti Sandu, experta ce prezintă horoscopul din '95, Pro TV este un mod de a trăi la nivel înalt, printre profesionişti. „Cei 18 ani au fost o experienţă, un mod de a trăi. A fost ca la armată: să mă scol la aceeaşi oră, să fac totul la minut, la secundă, să mă încadrez în ritm şi să mă menţin. Este ca un cerc vicios de bun augur ce mă face în fiecare zi să mă întreţin. Nu e uşor, dar e o foarte bună şcoală profesională şi a vieţii, la o ştachetă foarte ridicată. Mi-am depăşit condiţia, iar Pro-ul a fost o şansă de a mă pune în valoare. Să rezist în ritmul de dimineaţă şi să mai am stare să pot să scriu, când sunt deja obosită după şase ore de muncă, e greu. Pentru asta îmi trebuie o stare, o disponibilitate şi un creier odihnit. Uneori, mâna e de plumb, dar tot reuşesc, pentru că mi-am economisit rezervele, ştiu de unde să mi le iau. La vârsta mea, eu încă sunt ca la şcoală şi trebuie să mă duc acasă să-mi fac temele, pentru că dacă azi nu le fac, mâine am de făcut dublu şi ştiu sigur că mă scoate la lecţie“, analizează Neti Sandu.

Elena Lasconi spune că Pro TV i-a adus oameni dragi de la care a învăţat. „Este momentul unei şi mai mari responsabilizări, este cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. În urmă cu 18 ani m-am născut ca jurnalist, asta e credinţa mea. Am realizat reportaje incredibile, am transmis live o mulţime de evenimente istorice, am cunoscut eroi şi oameni excepţionali care mi-au schimbat percepţia despre viaţă. Practic, prin Pro TV, am făcut cunoştinţă cu Occidentul. Aici mi-am făcut cei mai buni prieteni care au fost alaturi de mine şi la bine şi la greu. Cel mai important, Pro TV mi-a arătat în fiecare zi că nu sunt singură“, recunoaşte Elena Lasconi.

Mihai Dedu vorbeşte despre maturizare. „Fiecare din cei optsprezece ani a însemnat câte o revoluţie. Pe măsură ce trece timpul şi te maturizezi, trebuie să araţi mai bine din toate punctele de vedere, şi aici mă refer la instituţie, nu la personaje, că ele mai şi îmbătrânesc. Dacă dau timpul înapoi, e ciudat şi plăcut că am foarte vii în memorie multe din momentele primului an, ca şi cum s-ar fi întâmplat ieri. Am refăcut în minte filmul primilor ani de Pro TV, 1995 şi 1996. Este incredibil cât de repede au trecut cei optsprezece ani, dar au trecut frumos“, observă prezentatorul ştirilor matinale.

Magda Pălimariu şi Paula Herlo se mândresc cu vârsta postului-mamă. „18 ani este vârsta adolescenţei, vârsta de aur, a marilor elanuri. E perioada în care totul e posibil, lumea îţi este la picioare şi aşteaptă să fie cucerită“, spune Magda Pălimariu.

„În anul majoratului, Pro TV e gânditorul liber ajuns la maturitate“, subliniază Paula Herlo. „Cu fiecare an ce a trecut, mi-am ridicat ştacheta şi mi-am depăşit limitele. Sper ca următorii 18 ani să mă găsească la fel de încântată de meseria pe care o fac“, conchide ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: