Prinţul Harry a stârnit din nou furie după ce a explicat de ce el şi soţia sa au zburat de patru ori cu un avion privat în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ducii de Sussex FOTO Guliver/Getty Images
Ducii de Sussex FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul Harry (34 de ani) a reuşit să înfurie şi mai mult opinia publică după ce a explicat de ce el şi soţia sa, ducesa Meghan (38 de ani), au folosit de patru ori un avion privat în decurs de doar 11 zile, deşi ambii militează pentru protejarea mediului.

Prinţul Harry a zburat la Amsterdam cu un avion de linie pentru a lansa un proiect de turism eco, „Travalyst“, al cărui scop este să încurajeze oamenii să facă alegeri prietenoase pentru mediu când călătoresc, potrivit BBC.

Gestul vine la doar câteva săptămâni după ce ducii de Sussex au fost aspru criticaţi şi acuzaţi de ipocrizie după ce în timpul vacanţei din Nice şi Ibiza au călătorit de patru ori cu un avion privat Cesna, care produce de şapte ori mai multe noxe decât un avion comercial de linie. 

Întrebat cum de lansează un astfel de proiect când inclusiv el a făcut alegeri discutabile, prinţul Harry a replicat: „Toţi putem face lucrurile mai bine şi, cum nimeni nu este perfect, fiecare este responsabil de impactul propriilor acţiuni. Am venit aici cu un zbor comercial. 99% din viaţa mea am călătorit prin lume cu avioane de linie. Ocazional, în circumstanţe excepţionale, se întâmplă să iau astfel de decizii pentru a mă asigura că familia mea este în siguranţă. Este cu adevărat atât de simplu“. 

Această explicaţie nu a mulţumit pe toată lumea, din contră, i-a atras prinţului Harry şi mai multe critici, mai ales că recent fratele său, prinţul William, a zburat cu o companie low cost alături de soţia sa, ducesa Kate, şi de cei trei copii – George (6 ani), Charlotte (4 ani) şi Louis (1 an). 

„«Când zbor cu avionul privat o fac pentru a-mi proteja familia». Ei bine, atunci împrumută-mi şi mie jet-ul tău pentru a-mi proteja şi eu familia. Ce declaraţie stupidă“, „Această explicaţie este o prostie. Prinţul William, care va fi rege într-o zi, nu face acest lucru. E doar o scuză pentru a călători în condiţii de lux. Se numeşte ipocrizie!“, „Harry, fratele tău, care e al doilea în linia de succesiune la tron, tocmai ce a zburat cu o companie low cost şi sunt sigur că dacă ar fi existat riscuri de securitate ar fi fost «aruncat» într-un avion privat, dar tu ce scuză ai?“, „Prinţul Harry: «Când zbor cu avionul privat o fac pentru a-mi proteja familia». Traducere: «Eu pot s-o fac. Voi nu. Nasol»“, au fost doar câteva dintre comentariile critice la adresa prinţului Harry.

Ducii de Sussex au fost atât de criticaţi pentru că au folosit avioane private încât însuşi Elton John, prieten apropiat al regretatei prinţese Diana,s-a simţit dator să le ia apărarea, explicând că jetul privat în care au călătorit îi aparţine. „Eu am plătit un avion privat cu emisii zero pentru Meghan şi Harry în deplasarea la Nisa (...). Mama prinţului Harry, prinţesa Diana de Wales, mi-a fost una dintre cele mai dragi prietene. Simt o profundă obligaţie să îl protejez pe Harry şi pe familia lui de intruziunea inutilă a presei care a contribuit la moartea prematură a Dianei“, a declarat Sir Elton John.

Noul scandal vine la scurt timp după ce ducii de Sussex au fost criticaţi pentru costul ridicat al renovărilor pentru noua casă, pe care presa le-a estimat la 2,7 milioane de euro, sumă suportată de contribuabilii britanici. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite