Prinţul Harry, ameninţat cu moartea de o grupare neonazistă: „Trădător de rasă“

Prinţul Harry, ameninţat cu moartea de o grupare neonazistă: „Trădător de rasă“

Prinţul Harry şi Meghan Markle FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul Harry al Marii Britanii (34 de ani) ar fi fost ameninţat cu moartea de o grupare neonazistă, pentru faptul că s-a căsătorit cu fosta actriţă americană Meghan Markle (37 de ani), fiind considerat „trădător de rasă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai bine de jumătate de an de la căsătoria Prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle, Ducele de Sussex a început să fie ameninţat cu moartea de o grupare neonazistă cunoscută sub denumirea de Sonnenkrieg Division, o versiune britanică a uneia mult mai violente din  SUA, scrie Daily Mail.  
 
Gruparea neonazistă americană, cunoscută sub numele de Atomwaffen Division, a fost înfiinţată în Statele Unite în anul 2013, iar de numele acesteia se leagă cinci crime. 

Este pentru prima dată când Prinţul Harry este subiectul unor ameninţări cu moartea din cauza căsătoriei cu Meghan Markle. 
 
Astfel, un poster în care Ducele de Sussex apare cu o armă îndreptată spre el, alături de mesajul „ne vedem mai târziu, trădător de rasă“, a început să circule în mediul online. 
 
 
Potrivit unei investigaţii BBC, membrii acestei grupări, înfiinţată de un student al Universităţii din Bath, în vârstă de 21 de ani, Andrew Dymock, îi reproşează Prinţului că a încheiat „o căsătorie interrasială“, ce contravine astfel principiilor lor privind supremaţia albilor.
 
Studentul a negat, prin intermediul avocatului său, orice legătură cu organizaţia criminală. În plus, investigaţia BBC a dezvăluit identitatea unui alt membru important al grupării, un tânăr în vârstă de 17 ani din Londra, Oskar Koczorowski. 
 
Andrew Dymock (left) and Oskar Koczorowski were both named in a BBC investigation as members of the Sonnenkrieg
Andrew Dimock (stânga) şi Oskar Koczorowski FOTO Daily Mail 
 
BBC a predat poliţiei toate informaţiile obţinute. De altfel, notează Daily Mail, gruparea neonazistă britanică nu ar avea mai mult de 15 membri în Marea Britanie, dar şi în întreaga Europă.   
 
 
 
citeste totul despre: