Prince renunţă la procesul împotriva fanilor de la care pretindea 22 de milioane de dolari

Prince renunţă la procesul împotriva fanilor de la care pretindea 22 de milioane de dolari

În 2007, Prince a chemat în instanţă mai multe site-uri de internet, printre care YouTube şi eBay, pentru că ar fi utilizat, fără permisiune, muzica şi imaginea sa.

Cântăreţul american Prince(55 de ani) a anunţat că a renunţat la chemarea în instanţă a unui grup de 22 de fani care postau, fără acordul lui, materiale cu conţinut video în care artistul putea să fi văzut în timpul concertelor susţinute în anii 1980. Pentru ceea ce a numit „contrabandă masivă“ cu înregistrări, vedeta pretindea câte un milion de dolari daune de la fiecare fan în parte.

Prince a reuşit să elimine toare înregistrările postate ilegal pe Facebook, bloguri şi alte site-uri şi ca urmare a renunţat şi la procesul intentat fanilor. „Din cauza presiunii recente, contrabanda cu materiale video a fost stopată, iar clipurile au fost eliminate de pe orice site. Recunoaştem pofta fanilor pentru videoclipuri, dar am prefera să le procure direct de la noi, decât de la diverşi terţi care sunt adevăraţi escroci, mai degrabă decât fani“, a declarat avocatul cântăreţului, citat de BBC.

Războiul purtat cu fanii săi nu este unul de moment, în trecut, Prince, chemând în instanţă alţi admiratori sau site-uri despre care spunea că ar fi încâlcat dreptul de autor pe care îl deţine. În situaţia prezentă, cântăreţul a spus că că fanii ar fi „constituit o reţea interconectată de distribuţie ilegală a unor copii neautorizate de compoziţii muzicale proprii din spectacole live“.

În 2007, americanul a chemat în instanţă mai multe site-uri de internet, printre care YouTube şi eBay, pentru că ar fi utilizat, fără permisiune, muzica şi imaginea sa.

Tot în acelaşi an, starul american a chemat în faţa judecătorului site-ul Pirate Bay, unul dintre cele mai cunoste site-uri care oferea link-uri către materiale piratate. Din acel moment, Pirate Bay a fost blocat de majoritatea furnizorilor de internet din ţările lumii în urma hotărârilor judecătoreşti intentate de industriile muzicale naţionale.

Prince, originar din Minneapolis, este celebru pentru hituri precum „Purple Rain“ (1984) şi „Sign O’ The Times“ (1987). De asemenea, el este faimos şi pentru că este un nonconformist al industriei muzicale, care îşi protejează foarte mult muzica şi imaginea. Începând din 1978, Prince a lansat 29 de albume, a câştigat şase premii Grammy şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: