Primele imagini cu rochia de mireasă spectaculoasă a Prinţesei Eugenie. Motivul emoţionant pentru care nepoata Reginei a vrut să aibă spatele gol

Primele imagini cu rochia de mireasă spectaculoasă a Prinţesei Eugenie. Motivul emoţionant pentru care nepoata Reginei a vrut să aibă spatele gol

Sărutul mirilor FOTOGRAFII Guliver/Getty Images

Prinţesa Eugenie a Marii Britanii s-a căsătorit cu Jack Brooksbank la Capela St. George din Windsor, marcând a doua mare nuntă regală din acest an. Tânăra a purtat o rochie de mireasă superbă, însă a renunţat la voal în favoarea unei bijuterii de mare însemnătate pentru bunica sa, Regina Elisabeta. În plus, mireasa şi-a creat ţinuta astfel încât să-i lase la vedere o cicatrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţesa Eugenie (28 de ani) şi Jack Brooksbank (32 de ani), proprietarul unui club din Londra, şi-au unit destinele după mai bine de cinci ani de relaţie. 
 
Prinţesa Eugenie este fiica Ducesei de York şi a Prinţului Andrew, cel mai mic dintre cei trei copii ai Reginei Elisabeta a II-a cu Prinţul Philip. Tânăra este a noua în linia de succesiune la tronul Marii Britanii, după sora ei mai mare, Prinţesa Beatrice. 
 
Prinţesa Eugenie a avut o rochie de mireasă de-a dreptul spectaculoasă, semnată de designerii Peter Pilotto şi Christopher De Vos, care au fondat brandul britanic Peter Pilotto, cunoscut pentru croielile inovatoare, mai feminine, care îmbină modernul şi clasicul. 
 
Rochia de mireasă are mâneci lungi, un decolteu în „V“ care se continuă în spate şi o trenă amplă. Este din mătase de Jacquard, bumbac şi vâscoză, iar ţesătura complicată din partea superioară a fost realizată în Como, Italia. 
 
 
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale rochiei de mireasă este motivul pentru care are spatele gol. Prinţesa Eugenie a dorit foarte mult să fie croită astfel încât să-i lase la vedere cicatricea pe care o are după ce a suferit, la vârsta de 12 ani, o intervenţie chirurgicală pentru a-i corecta scolioza. 
 
 
Înainte de ziua nunţii, Prinţesa Eugenie a declarat că este important ca oamenii să-şi arate cicatricile: „Pe a mea o veţi vedea în ziua nunţii. Cred că este o modalitate minunată de a le mulţumi oamenilor care au avut grijă de mine şi de a îi încuraja pe alţi oameni care s-au confruntat cu aşa ceva. Sunt de părere că nu poţi schimba modul în care este privită frumuseţea, dar poţi arăta oamenilor cicatricile tale“. 
 
 
La fel ca în cazul rochiei de mireasă purtată de Meghan Markle, şi a Prinţesei Eugenie include o serie de simboluri florale brodate, printre care un mărăcine, în cinstea dragostei pe care mirii o poartă Scoţiei, şi trandafirul de York şi iederă, în cinstea casei cuplului. 
 
 
Spre deosebire de alte membre din Familia Regală Britanică, Prinţesa Eugenie a renunţat la voalul de mireasă în favoarea unei bijuterii ce i-a aparţinut Reginei-Mamă, mama Reginei Elisabeta a II-a. Este vorba de tiara Greville Emerald Kokoshnik, care a fost realizată în anul 1919 în stilul „kokoshnik“, popularizat la Curtea Imperială Tusă. Iniţial, diadema a fost concepută pentru Margaret Greville (o prietenă apropiată a Reginei Maria) şi moştenită de Regina Elisabeta a II-a în 1942.
 
 
Tiara este făcută din diamante şi pietre preţioasă turnate în platină, cu şase smaralde verzi de-o parte şi de alta. De asemenea, mireasa a purtat cercei cu diamante şi smaralde, un cadou primit de la proaspătul soţ. Buchetul de mireasă a fost format din frezii, lăcrămioare şi trandafiri albi, dar şi plante verzi de decor.
 
   
Prinţesa Eugenie şi Jack Brooksbank s-au cunoscut în timpul unei excursii de schi la Verbier, în Alpii Elveţieni, în 2010. Cei doi s-au logodit la începutul acestui an, în timpul unei vacanţe în Nicaragua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: