Prinţul Harry, primele declaraţii după ce Regina l-a lăsat fără îndatoriri regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la Londra la un eveniment caritabil, prinţul Harry, duce de Sussex, a făcut primele declaraţii după ce Palatul Buckingham a anunţat că el şi soţia sa Meghan nu vor mai avea titluri regale şi nu o vor mai reprezenta pe regină în calitate de membri activi ai familiei regale britanice.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de regină în ceea ce priveşte rolurile lor viitoare, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii care au urmat multor ani plini de provocări“.

„Îmi dau seama că n-am făcut mereu ceea ce trebuie, dar în această privinţă nu am avut nicio altă opţiune. Ce vreau să clarific este că nu fugim şi, cu siguranţă, nu vă părăsim“, a subliniat ducele de Sussex.

„Marea Britanie este «acasă» pentru mine, un loc pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. Atât eu, cât şi soţia mea am sperat că vom continua să o slujim pe regină, Commonhealthul şi asociaţiile mele militare, însă fără a primi fonduri publice. Din nefericire,  acest lucru nu e posibil“, a spus prinţul Harry.

Cuplul anunţase că renunţă la rolurile de membri seniori ai familiei regale întrucât doresc să devină independenţi financiar, intenţia lor fiind de a-şi împărţi timpul între Regatul Unit şi America de Nord.

Potrivit înţelegerii anunţate de Palatul Buckingham, Harry şi Meghan vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore aflat în proprietatea Casei Windsor. 

Vezi această postare pe Instagram at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal O postare distribuită de The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) pe Ian 19, 2020 la 2:00 PST

Harry a vorbit la o cină caritabilă la fundaţia Sentebal pentru copiii orfani bolnavi de SIDA pe care a fondat-o în 2006 alături de prinţul Seeiso dinLesotho. 

Referindu-se la viitorul familiei sale, prinţul Harry a declarat: „Am acceptat asta stiind că nu schimbă cu nimic ceea ce sunt şi nici puterea devotamentului meu. Însă sper că aşa puteţi înţelege mai bine unde s-a ajuns, că îmi voi ţine familia departe de tot ce îmi este cunoscut pentru a păşi în ceea ce sper a fi o viaţă mai liniştită“.

„Am fost născut în acest mod de viaţă şi este o mare onoare să-mi slujesc ţara şi pe regină. Când mi-am pierdut mama, în urmă cu 23 de ani, m-aţi luat sub aripa voastră protectoare. Aţi avut grijă de mine în tot acest timp, însă media este o forţă uriaşă şi nu pot decât să sper că într-o zi sprijinul nostru colectiv va putea fi mai puternic, întrucât avem de-a face cu ceva ce ne depăşeşte pe fiecare în parte.

Voi avea mereu un respect profund faţă de bunica mea, comandantul meu şef, şi îi sunt extrem de recunoscător ei şi întregii mele familii pentru sprijinul acordat mie şi lui Meghan în ultimele luni“, a încheiat Harry. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite