Prima declaraţie a tânărului care o acuză pe actriţa Asia Argento de abuz sexual. De ce a păstrat tăcerea: „Mi-a fost ruşine“

Prima declaraţie a tânărului care o acuză pe actriţa Asia Argento de abuz sexual. De ce a păstrat tăcerea: „Mi-a fost ruşine“

Asia Argento este una dintre primele actriţe care l-au acuzat de viol pe Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Jimmy Bennett (22 de ani), tânărul care o acuză pe actriţa italiană Asia Argento (42 de ani) că l-ar fi agresat sexual pe când era minor, a oferit primele declaraţii şi a dezvăluit motivele pentru care a păstrat până acum tăcerea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul actor Jimmy Bennet a oferit o declaraţie pentru The New York Times, în care a dezvăluit de ce a ales să facă publică abia acum înţelegerea financiară pe care a încheiat-o cu Asia Argento, după ce actriţa l-ar fi agresat sexual pe când avea doar 17 ani. 
 
Astfel, tânărul de 22 de ani a mărturisit că a ales să păstreze tăcerea deoarece „i-a fost ruşine şi frică“ ca povestea lui să apară în public, scrie Daily Mail. 
 
În plus, văzând că actriţa Asia Argento s-a identificat drept victima abuzului sexual, în urma scandalului de amploare izbucnit la Hollywood, Bennet a decis „să o demaşte“ pe actriţa italiană. 
 
„Foarte multe femei şi bărbaţi curajoşi şi-au făcut publice poveştile în contextual campaniei #metoo şi apreciez curajul arătat de fiecare în parte. Eu nu am spus nimic până acum pentru că am ales să rezolv în privat această chestiune cu persoana care mi-a făcut rău. Trauma suferită a reieşit la suprafaţă în momentul în care ea (n.r. Asia Argento) a ieşit în public drept una dintre victimele abuzului sexual. Mi-a fost ruşine şi teamă ca povestea mea să fie făcută publică“, a declarat Bennet. 
 
On the line: Bennett's lawyer told DailyMail.com on Wednesday that the Los Angeles Sheriff's Department has been in contact to speak about the incident with his client (Bennett above on Monday)
Jimmy Bennet FOTO Daily Mail
 
„Eram minor când a avut loc agresiunea şi am căutat să fac dreptate într-un mod care avea sens pentru mine atunci, pentru că nu eram pregătit să fac faţă consecinţelor, după ce povestea mea ar fi fost făcută publică“, a continuat tânărul. 
 
În plus, mărturiseşte Bennet, dezvăluirea traumei suferite îl va ajuta „să treacă peste acest moment dificil din viaţa lui“. 
 
„Nu credeam că oamenii ar înţelege exact ce s-a întâmplat acolo, să privească evenimentul prin ochii unui adolescent. A trebuit să depăşesc multe moment dificile în viaţa mea, iar acesta este un altul peste care voi trece, în timp. Mi-am dorit să mă vindec şi astăzi am ales să nu mai păstrez tăcerea“, a încheiat tânărul. 
 
Asia Argento neagă „orice relaţie sexuală“ cu tânărul, într-un comunicat difuzat de presă şi confirmat de agentul ei pentru AFP. 
 

„Neg şi regret conţinutul articolului publicat de The New York Times care circulă în media internaţionale (...). Nu am avut niciodată o relaţie sexuală cu Bennett“, afirmă actriţa în vârstă de 42 de ani în acest comunciat în care vorbeşte despre „persecuţie“. 

„Sunt profund şocată citind informaţiile absolut false“, a continuat actriţa care precizează că „nu are altă opţiune decât cea de a se opune tuturor minciunilor şi de a se proteja prin orice mijloace“. 
 
Jimmy Bennet şi Asia Argento, în 2013, în ziua abuzului sexual reclamat de tânărul actor FOTO Instagram via Daily Mail 
 
The New York Times a scos la iveală faptul că Asia Argento, una din primele femei care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, a încheiat în secret o înţelegere de 380.000 de dolari cu Jimmy Bennett (22 de ani), un tânăr actor şi muzician rock, care a jucat rolul fiului actriţei într-un film din 2004, intitulat „The Heart is Deceitful About All Things“.
    
Tânărul susţine că actriţa l-a abuzat într-o cameră de hotel din California în 2013, pe când el avea 17 ani, iar ea avea 37, vârsta legală pentru actul sexual consimţit în California fiind de 18 ani. Potrivit acuzaţiei formulate de tânăr, actriţa le-a cerut membrilor familiei lui să plece pentru a a rămâne singur cu el, după care i-a oferit alcool. Apoi, aceasta l-a sărutat, l-a împins în pat, i-a scos pantalonii şi i-a făcut sex oral, după care au întreţinut relaţii sexuale, iar ea i-a cerut să facă mai multe fotografii. 
 
Actriţa italiană nu neagă faptul că i-ar fi dat bani lui Bennet, dar precizează că ar fi făcut-o cu singurul scop de a-l ajuta economic într-un moment în care avea dificultăţi financiare. 
 
Acuzaţiile şi înţelegerea financiară dintre cei doi sunt cuprinse în documentele întocmite de avocaţii actorilor, care au fost trimise redacţiei The News York Times printr-un e-mail criptat de către un expeditor anonim, alături de o fotografie care datează din 9 mai 2013, în care ce doi apar împreună în pat, fiind dezbrăcaţi. Ca parte a înţelegerii lor, Jimmy Bennett i-a cedat fotografia Asiei Argento. Potrivit NYT, trei persoane apropiate cazului au confirmat că documentele sunt autentice.

Asia Argento, cea care a mărturisit că a fost violată de Harvey Weinstein în 1997, pe când avea numai 22 de ani, a recunoscut că după mai multe luni de la acel episod s-a apropiat de producător şi chiar a avut relaţii sexuale consensuale. Asia Argento a precizat că schimbarea bruscă de atitudine a avut loc cu doar câteva luni înainte de lansarea filmului în care juca, „B. Monkey“, şi spune că îi era teamă că dacă îi va refuza avansurile lui Weinstein i-ar putea fi distrusă cariera. Asia Argento a mai acuzat şi doi regizori de viol şi agresiune.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: