Prima căsătorie gay în familia regală britanică: verişorul reginei Elisabeta se va căsători cu iubitul lui şi va fi condus la altar de fosta soţie, cu care are trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ivar Mountbatten, unul dintre verii reginei Elisabeta a II-a, se va însura anul acesta cu partenerul său de viaţă, aceasta fiind prima căsătorie gay din familia regală britanică.

După nunta anului, cea a prinţului Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, cu fosta actriţă americană Meghan Markle, o altă căsătorie istorică va avea loc în familia regală britanică. 

În vara acestui an, la reşedinţa sa din Devon, sud-vestul Marii Britanii, lordul Ivar Mountbatten se va căsători cu partenerul său de viaţă, James Coyle, în vârstă de 56 de ani, scrie Mediafax. 

Familia regală britanică este cunoscută ca o păstrătoare a tradiţiilor, valorilor conservatoare şi religiei anglicane, motiv pentru care o căsătorie între parteneri de acelaşi sex nu este un lucru obişnuit, însă noile generaţii, precum cele reprezentate de prinţii William şi Harry, sunt pe cale să se debaraseze de unele dintre idei considerate învechite.

Imagine indisponibilă

James Coyle (dreapta) şi Lord Ivar (stânga) FOTO Murray Sander/Daily Mail 

Ivar, care a anunţat că este homosexual în 2016, la câţiva ani după ce el şi fosta sa soţie, Penelope Anne Vere Thompson, au divorţat, a declarat că el nu a ţinut să se căsătorească, pentru că „am făcut-o o dată, ştiu cum e şi am copiii minunaţi“, dar a hotărât să o facă pentru James. „El nu a avut viaţa stabilă pe care eu o am, aşa că vreau să-i ofer acest lucru“, a mai spus vărul reginei, potrivit Daily Mail. 

Mountbatten a fost căsătorit timp de 16 ani cu Penny, cu care are trei copii. Cei doi au divorţat în 2011. 

image

Lord Ivar, alături de fosta soţie şi cei trei copii, în 2005 FOTO Dominic O'Neill via Daily Mail 

Când au confirmat public faptul că se vor căsători, cei doi au anunţat şi că Penny, fosta soţie a lui Ivar, va fi cea care îl va conduce la altar pe fostul soţ, acest lucru fiind ideea celor trei fiice pe care cei doi le au împreună: Ella, 22 de ani, Alix, 20 de ani şi Luli, 15 ani.

„Ivar este mult mai relaxat în aceste zile. Este atât de amabil. Probabil că nici măcar nu era conştient de faptul că păstrarea secretului privind orientarea sa sexuală chiar îl chinuia foarte mult. Acum este o persoană complet diferită. Toată lumea spune că nu l-a văzut niciodată mai fericit“, a declarat fosta sa soţie.

image

Lord Ivar Mountbatten, la nunta sa cu Penelope Anne Vere FOTO royalmusingblogspot.com

James a remarcat de asemenea că, spre deosebire de o nuntă regală tradiţională, „ceremonia va fi una restrânsă şi că vor participa doar fiicele lor şi câţiva prieteni şi membri apropiaţi ai familiei“. 

În plus, James a vorbit şi el despre relaţia lor şi a mărturisit că nu a existat o cerere în căsătorie, ci totul a venit firesc: „Este un mariaj modern. Nu a existat o cerere în căsătorie, ci doar o acceptare a acestei mari iubiri. Mă iubeşte. Îl iubesc. Fetele (n.r. copiii lordului Ivar) sunt foarte înţelegătoare. Chiar în urmă cu trei ani, când ne-am cunoscut, spuneau: «Wow. Aveţi de gând să vă căsătoriţi?» (...). Ceremonia va fi una restrânsă. Va fi doar pentru fete, familie şi prietenii apropiaţi. Toţi ceilalţi invitaţi, în jur de 120, vor veni la petrecerea de după. Vom avea muzică şi mâncare bună, dar nu vom avea tort“. 

Lord Ivar mountbatten, verişorul reginei Elisabeta, a vorbit şi despre momentul când le-a mărturisit copiilor lui faptul că este gay: „Când i-am spus fiicei mele Ella, ea mi-a răspuns: «Oh, tati, nu e mare lucru. Este atât de normal în zilele noastre»“. 

„Ca să fiu foarte sincer, nu mă simt foarte confortabil cu faptul că am o relaţie cu un bărbat. Mi-am trăit viaţa ca fiind heterosexual. Şi, dintr-o dată, faptul că sunt gay acum este, poate, neobişnuit. Este minunat, dar presupun că într-o lume ideală aş fi preferat să am o soţie, pentru că acest lucru a fost întotdeauna «normal»“, a mărturisit lordul. 

„Toţi prietenii mei l-au acceptat pe James. Le-am spus tuturor: «Am găsit pe cineva. E un bărbat» şi toţi au început să râdă. Apoi l-au întâlnit pe James şi unul dintre ei mi-a spus:«dacă aş fi fost gay, cu siguranţă m-aş fi îndrăgostit de el»“, a mai spus Ivar Mountbatten. 

Viitorul soţ al lordului Mountbatten nu va prelua titlul său nobiliar

Viitorul soţ al lordului Mountbatten nu va prelua şi titlul nobiliar al acestuia, care este unul moştenit. În vârstă de 55 de ani, Ivar Mountbatten - prieten intim al prinţului Edward, fiul reginei Elizabeth - este descendent direct al împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei şi al poetului Aleksandr Puşkin. 

Totodată este descendent al reginei Victoria, făcând parte din familia regală britanică. Partenerul său de viaţă este un angajat al unei companii aeriene.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite