Prima apariţie a reginei Elisabeta după trei luni de izolare. Suverana de 94 de ani, fotografiată călărind în curtea palatului Windsor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, a fost fotografiată călare în curtea palatului Windsor, aceasta fiind prima apariţie a suveranei după ce s-a plasat în autoizolare.

Imagini cu regina Elisabeta a II-a plimbându-se călare prin grădinile castelului Windsor, unde se află alături de prinţul consort Philip (98 de ani) au fost difuzate de Palatul Buckingham. „Regina este fotografiată călărindu-l pe Balmoral Fern, un ponei în vârstă de 14 ani, în parcul Windsor, în acest sfârşit de săptămână. Majestăţii Sale i-a făcut plăcere încă din copilărie să călărească şi este preocupată îndeaproape de bunăstarea cailor pe care îi deţine pentru reproducere, echitaţie şi curse“, este mesajul care însoţeşte fotografiile.

Balmoral Fern, căluţul în vârstă de 14 ani al reginei, pare la prima vedere un cal de dimensiuni mai mici, dar este în realitate un ponei din rasa Fell. Aceasta este o rasă de ponei de munte, mai mari decât poneii Shetland, pe care îi vedem în mod obişnuit în grădinile zoologice. Dacă un ponei Shetland nu depăşeşte, în mod obişnuit, înălţimea de 107 centimetri, un ponei Fell poate ajunge chiar şi la 142 de centimetri înălţime.

FOTO Facebook The Royal Family 

image

Alături de pozele recente au fost publicate şi trei mai vechi. Cea mai recentă imagine oficială cu regina Elisabeta a II- a data din 19 martie. Ea a fost realizată la ieşirea din Palatul Buckingham, în drum spre Windsor.

Aniversarea încoronării

Apariţia reginei este legată şi de faptul că mâine, 2 iunie, se împlinesc 67 de ani de la încoronarea Majestăţii Sale. Regina Elisabeta a II-a nu-şi serbează ziua de naştere în public (21 aprilie), preferând ziua încoronării (2 iunie 1953) drept aniversare.

În mod normal, aniversările membrilor familiei regale sunt marcate cu salve de tun în diverse zone ale Londrei, iar ziua încoronării este sărbătorită şi printr-o paradă militară, Trooping the Colour, organizată de obicei în prima parte a lunii iunie. Anul acesta, regina a cerut să nu se întâmple asta, ea considerând că nu este potrivit să fie sărbătorit evenimentul în contextul în care ţara se luptă cu coronavirusul.

Izolaţi la Windsor

Suverana şi prinţul consort Philip vor rămâne la Castelul Windsor pe termen nelimitat din cauza pandemiei, acolo unde s-au mutat pe 19 martie. Acest lucru înseamnă că prinţul Philip îşi va sărbători împlinirea a 99 de ani, pe 10 iunie, tot în izolare. De asemenea, toată agenda reginei până în toamnă a fost suspendată.

Şi Palatul Buckingham va fi închis pentru public vara aceasta, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. Evenimente precum petrecerile din grădină sau ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei au fost de asemenea anulate. De obicei, regina se întoarce de la Castelul Windsor la Palatul Buckingham în luna mai, unde stă până intră în vacanţa de vară. 

Biograful regal Andrew Morton se teme că „regina Elisabeta a II-a ar putea să nu mai revină niciodată la îndatoririle regale“. Cel mai probabil, spune el, suverana Marii Britanii va putea fi văzută doar în transmisiunile TV. „Este foarte trist, dar nu văd cum s-ar putea întâmpla altceva. Nu vom scăpa de pandemia de COVID-19 prea curând, va dura luni de zile, dacă nu chiar ani. Ar fi prea riscant“, a spus Morton. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite