Milionarul român Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, va avea la ce să se gândească şapte ani de acum înainte între pereţii penitenciarului. Sau mai puţin de şapte ani, dacă se va apuca de scris cărţi. Subiectul unui roman de dragoste l-ar putea constitui aventura pe care Remus Truică a avut-o cu celebra cântăreaţă franceză Patricia Kaas, în vârstă de 54 de ani. 

În 2010, Remus Truică, în vârstă de 40 de ani atunci, a plătit-o pe Kaas (44 de ani atunci) cu suma de 80.000 de euro pentru ca aceasta să vină în România şi să cânte în vila lui, la petrecerea privată dată în cinstea aniversării sale. 
 
Era antrenant, vesel, fermecător
Patricia Kaas a relatat episodul într-o carte autobiografică, intitulată „Umbra din vocea mea”. „Era odată un tânăr care atunci când şi-a serbat ziua de naştere a vrut să-i fiu musafir de onoare. Îşi dorea mai mult decât orice să cânt pentru el, în casa lui. Abia am aterizat pe aeroport şi gazda ne-a invitat la cină într-un restaurant situat pe malul unui lac maiestuos, la câţiva kilometri de Capitală. Un tânăr ne aştepta în prag şi mi-a oferit un braţ de flori albe. Contrar tuturor aşteptărilor mele, seara a fost perfectă. Gazda noastră vorbea franceza fluent, la fel şi germana şi, fireşte, engleza”, povesteşte Kaas, potrivit PRO TV. 
 
"Ştia o groază de lucruri despre mine, mă sorbea din priviri. Eu am remarcat-o pe tânăra şi drăguţa lui soţie (n.r. Irina Truică), aflată lângă el. Îmi părea puţin absentă, parcă stingherită. Conversaţia a sărit de la un subiect la altul, era antrenant, vesel, fermecător", îl descria cântăreaţa pe milionarul român. 
 
Artista a rememorat apoi cum „gentlemanul milionar" se îngrijea să nu-i lipsească nimic. "Trabucuri, vinuri fine, ne-a răsfăţat”. A doua zi, Truică a condus-o până la aeroport, de unde cântăreaţa a plecat cu avionul lui privat. „Mă străduiam să nu uit că e însurat, că are două fetiţe adorabile”, îşi amintea Kaas. 
 
Remus Truică şi Patricia Kaas FOTO Click!
 
Remus Truică "făcea dragoste de minune"
 
Patricia Kaas a rememorat inclusiv ce s-a petrecut după revenirea ei în Franţa, când Truică o bombarda cu SMS-uri, milionarul având „10.000 de idei pe secundă”. „Mesajele lui mă făceau să surâd. Şi, apoi, inevitabilul s-a produs. Am cinat împreună, era nostim, năstruşnic aproape. Da, i-am căzut în braţe în acea seară. Eram aproape îndrăgostită. Aproape…”, a descris Patricia Kaas prima noapte de amor, notează Libertatea.

"Nu mai vedeam decât genele lui lungi, pielea lui mată şi surâsul irezistibil. Făcea dragoste de minune. E un amant desăvârşit. Avea totdeauna să-mi povestească o mie de lucruri. Eram inseparabili", a dezvăluit cântăreaţa în cartea sa.
 
Patricia Kaas a adăugat şi că Truică devenise posesiv şi gelos şi că-şi dorea ca ea să nu mai cânte pentru nimeni altcineva în afară de el: “Era vară, anotimpul iubirii. S-a întors pentru puţin timp în ţara lui, unde avea treabă, dar asta nu ne-a ostoit dorinţa, eram a lui cu trup şi suflet. Ori aproape, pentru că mai trebuia să cânt la câte o petrecere privată uneori. Amantul meu mi-a spus că vrea să nu mai cânt decât pentru el. Am rămas mască. Am crezut că glumeşte. Da’ de unde! Nu voia să mai fiu văzută de alţi bărbaţi, să nu mă mai dorească nimeni. Dacă îmi cădea cu tronc vreunul din ei??!!”.