VIDEO Poliţiştii au identificat-o pe agresoarea Cristinei Joia. Femeia a fost dusă la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost adusă pentru audieri
Femeia a fost adusă pentru audieri

Agresoarea Cristinei Joia a fost identificată de poliţişti. Tânăra de 34 de ani va fi adusă la Secţia 14 din Capitală pentru audieri.

Cristina Joia a depus plângere penală împotriva femeii care a lovit-o brutal în timp ce se afla la cumpărături, într-un magazin din sectorul 4 al Capitalei.

Agresoara a fost identificată de poliţie şi are vârsta de 34 de ani.  Aceasta a recunoscut că a lovit-o pe Cristina Joia, însă susţine că a reacţionat astfel pentru că designerul i-ar fi rupt ştergătorul de la maşină.

 Oamenii legii mai aşteaptă o probă extrem de importantă în dosar, raportul preliminar al Institutului de medicină legală privitor la consecinţele atacului, pentru că în funcţie de ce spun legiştii poate fi schimbată încadrarea juridică la vătămare corporală, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare. 

Potrivit jurnalistului Pro TV Ovidiu Oanţă - care urmăreşte îndeaproape cazul - suspecta este Ştefania Andrei în vârstă de 34 de ani. Poliţiştii au efectuat două descinderi, prima la adresa unde figura în acte şi a doua la o locuinţă din sectorul 5 unde domicilia fără forme legale şi de unde au şi ridicat-o. Au condus-o la Secţia 14, în aşteptarea unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie adusă în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

„- Ce s-a întâmplat?

- Mi-a rupt ştergătorul de la maşină.

- Asta a justificat să fiţi atât de violentă?

- Nu sunt violentă.

- De ce aţi lovit-o atât de puternic?

- Am lovit-o pur şi simplu. Nu atât de puternic. I-am dat un pumn într-adevăr.

- De ce ai lovit-o?

- Pentru că mi-a rupt ştergătorul de la maşină, m-a înjurat. M-a făcut ţigancă.

- Şi soluţia este să o loveşti?

- Nu, nu asta este soluţia.“, a fost dialogul femeii cu reporterii care au aşteptat-o înainte să intre la audieri. 

„La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 17:00, Secţia 14 Poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta unui magazin din sectorul 4 a fost agresată o persoană.La faţa locului au sosit de îndată poliţiştii care au identificat o femeie care a relatat că a fost agresată fizic de o altă femeie pe care nu o cunoaşte. Persoana vătămată a fost transportată la o unitate spitalicească pentru îngrijiri.“, au comunicat autorităţile.

 Echipa operativă a reluat cercetarea la faţa locului şi a audiat angajaţii care au fost de faţă în momentul în care Cristina Joia a fost agresată. În plus, au revăzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Aşa a fost identificată şi agresoarea, o tânără de 34 de ani care a răspuns cu o ploaie de înjurături atunci când i s-a atras atenţia că a parcat neregulamentar.

Imaginile atacului, devenite acum probă în dosarul penal, sunt înspăimântătoare. O recunosc şi reprezentanţii magazinului, care susţin că sunt oripilaţi de un asemenea comportament.

„Victima acestui incident a fost surprinsă de agresiunea celeilalte persoane implicate, neavând timpul necesar pentru a putea întreprinde vreo acţiune menită să o protejeze. Ne arătam solidari cu victima acestei agresiuni şi nu suntem de acord cu aceste modalităţi barbare de rezolvare a unor dispute verbale. Nu cunoaştem motivele, dar sunt sigur că oricare ar fi acestea, ele nu pot reprezenta o justificare într-o societate civilizată”, transmit reprezentanţii magazinului.

Printre cei care au despus mărturie se numără şi casiera care a ieşit din magazin spre maşina atacatoarei şi a astfel a reuşit să reţină numărul de înmatriculare, pe care l-a oferit poliţiei.

Între timp, probele strânse de poliţişti vorbesc despre o posibilă acuzaţie de loviri şi alte violente. Autorităţile aşteaptă raportul preliminar medico-legal care ar putea duce la schimbarea încadrării acuzaţiei la vătămare corporală, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite