Plângerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsă

Plângerea de plagiat prin care lui Tom Cruise i-au fost cerute daune de 1 miliard de dolari, respinsă

Tom Cruise continua seria „Misiune: Imposibilă“ cu un al cincilea film FOTO Arhiva Adevărul

Plângerea formulată împotriva lui Tom Cruise şi a regizorului J.J. Abrams de un scenarist american, care a cerut în instanţă daune de un miliard de dolari, susţinând că filmul „Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol“ (2011) a plagiat un scenariu scris de acesta, a fost respinsă în justiţie.

Potrivit contactmusic.com, Timothy Patrick McLanahan i-a dat în judecată pe Tom Cruise şi J.J. Abrams, regizorului filmului „Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol“, împreună cu alţi membri ai echipei de producţie, în ianuarie, afirmând că cel mai recent lungmetraj din seria „Misiune: Imposibilă", lansat în 2011, a fost „scris şi produs ilegal“ pe baza scenariului pe care el l-a creat în 1998 pentru filmul „Head On“.

În luna iunie, McLanahan trebuia să se înfăţişeze la tribunal pentru a prezenta dovezile în sprijinul acuzaţiilor sale, însă nu a reuşit să furnizeze documentele necesare, iar în cursul zilei de joi, un judecător federal a respins cazul.

„Cazul este respins, fără prejudicii, din lipsa probelor de acuzare şi pentru nerespectarea ordinelor Curţii“, se arată în decizia judecătorească.

Filmul „Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol“, cu Tom Cruise în rolul agentului Ethan Hunt, a obţinut încasări de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial şi alte încasări consistente din vânzările filmului pe DVD şi Blu-ray.

Un al cincilea film din seria „Misiune: Imposibilă“ se află în pregătire la Hollywood şi va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: