Plângerea de hărţuire sexuală a actriţei Ashley Judd contra lui Harvey Weinstein, respinsă de instanţă. Avocatul mogulului: „Cred că vom avea câştig de cauză“

Plângerea de hărţuire sexuală a actriţei Ashley Judd contra lui Harvey Weinstein, respinsă de instanţă. Avocatul mogulului: „Cred că vom avea câştig de cauză“

Ashley Judd este una dintre primele actriţe care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală FOTO Guliver/Getty Images

Un judecător federal din Los Angeles a respins plângerea de hărţuire sexuală a actriţei Ashley Judd (50 de ani) contra lui Harvey Weinstein (66 de ani).

Ştiri pe aceeaşi temă

Un judecător federal din Los Angeles a respins, miercuri, plângerea actriţei Ashley Judd vizând hărţuirea sexuală împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, dar a spus că ea poate continua cu o cerere de defăimare contra lui, relatează Reuters, citat de News.ro. 
 
Judd l-a acuzat pe Weinstein că a defăimat-o în 1998 după ce i-a refuzat avansurile sexuale cu un an înainte. În procesul ei, intentat în aprilie 2018, actriţa l-a acuzat pe Weinstein că i-ar fi distrus reputaţia prin faptul că l-a descurajat pe regizorul Peter Jackson să o distribuie în franciza „The Lord of the Rings“. 
 
Judd, una dintre primele femei care l-au acuzat public în octombrie 2017 pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit, l-a învinuit pe producător de hărţuire încălcând o lege din California care restricţionează un astfel de comportament al unei persoane într-o „afacere sau relaţie profesională“. 
 
Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images
 
Într-o notă de subsol din plângere, judecătorul Philip Gutierrez a spus că nu a putut determina dacă Judd a fost hărţuită de Weinstein „în sensul colocvial al termenului“. 
 
Gutierrez a afirmat că relaţia lui Ashley Judd, în calitate de actriţă, cu producătorul nu este prevăzută în statutul californian sub care a fost făcută, nici sub un alt amendament din 2019. 
 
„Am spus încă de la început că plângerea a fost nejustificată şi suntem mulţumiţi că instanţa a văzut aşa cum am văzut şi noi. Credem că vom avea câştig de cauză“, a spus avocatul lui Weinstein, Phyllis Kupfestein, într-un comunicat. 
 
Însă avocatul lui Judd, Theodore J. Boutrous Jr., a afirmat că această hotărâre nu anulează plângerea actriţei. 
 
„Nimic din decizia de astăzi nu schimbă acuzaţiile multiple aduse de Ashley Judd“, a transmis Boutrous într-un comunicat. 
 
Weinstein urmează să fie judecat în luna mai, la New York, având cinci acuzaţii împotriva sa, inclusiv viol în care au fost implicate alte două femei.
 
Când şi cum a început scandalul Weinstein 
 
Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein (65 de ani) că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.
 
Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările