Pe cine a delegat regina să umple golul lăsat de ducii de Sussex: „Este una dintre favoritele suveranei“

Pe cine a delegat regina să umple golul lăsat de ducii de Sussex: „Este una dintre favoritele suveranei“

Regina Elisabeta are o relaţie foarte apropiată cu nora sa Sophie (spate dreapta) FOTO Guliver/Getty

Regina Elisabeta a găsit persoana potrivită care să umple golul lăsat de ducii de Sussex. Surse din familia regală britanică au dezvăluit că favorita suveranei, Sophie, contesă de Wessex şi soţia prinţului Edward, va avea mai multe îndatoriri regale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată rămasă fără doi dintre cei mai populari membri seniori, prinţul Harry şi ducesa Meghan, familia regală britanică trebuie să delege îndatoririle rămase în urma lor. Se pare că regina Elisabeta a II-a i-a încredinţat o bună parte din această misiune nurorii sale, Sophie, care este căsătorită cu fiul cel mic al suveranei, prinţul Edward. Anul trecut, Meghan şi Harry au dus la bun sfârşit 284 de angajamente în numele familiei regale. 
 
„Sophie este una dintre favoritele reginei şi a fost desemnată drept persoana pe care Palatul ar dori să o folosească pentru a uşura povara lăsată de ducii de Sussex. Ea este foarte popular în rândul familiei, foarte plăcută de Charles şi Camilla, şi s-a dovedit a fi extrem de bună când vine vorba de angajamente publice“, a declarat o sursă citată de Cosmopolitan. 
 
Sophie şi regina obişnuiesc să-şi bea ceaiul împreună FOTO Guliver/Getty Images
 
Contesa de Wessex şi regina Elisabeta au apărut în nenumărate rânduri împreună şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca Sophie să-i ţină locul reginei la diverse evenimente. Relaţia lor apropiată a fost confirmată şi de faptul că, într-un discurs recent, soţia prinţului Edward s-a referit la suverană folosind termenul „mamă“, o premieră. 
   
Contesa de Wessex este foarte populară în rândul familiei regale FOTO Guliver/Getty Images 
 
Sophie Wessex (55 de ani) a început să lucreze pentru familia regală britanică încă din anul 1999, când s-a căsătorit cu prinţul Edward, iar în prezent patronează peste 70 de organizaţii de caritate. 

Amintim că prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 
 

Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie. 

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările