Paula şi Ovi, în era „Avatar“

Paula şi Ovi, în era „Avatar“

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu

Cei doi artişti au filmat la Alba Iulia clipul piesei „Playing With Fire“, pentru care s-a folosit tehnologia 3D din filmul lui James Cameron. Videoclipul melodiei care va reprezenta România la Eurovision 2010 propune o poveste futuristă a cărei acţiune are loc în mediul virtual.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Va fi un clip deosebit, cu foarte multe efecte speciale. Anumite tehnologii vor fi folosite în premieră în România", a declarat producătorul videoclipului, Eduard Schneider. Acesta a precizat că videoclipul va fi finalizat la Viena, unde vor fi filmate secvenţe care presupun o tehnologie 3D folosită şi în filmul „Avatar".„Este vorba despre o tehnică prin care vom anima personaje computerizate", a explicat el.

Mai citiţi şi:

Ovi, singurul compozitor al piesei „Playing With Fire“

Paula Seling şi Ovi, în vizită la „Adevărul“

VIDEO Ovi: „Cred că vom avea susţinerea ţărilor scandinave“

Producătorul a dezvăluit şi motivele pentru care a ales Alba Iulia pentru filmări. „Aici sunt câteva locuri deosebite, pe care nu le-am găsit în Bucureşti. Am filmat lângă o clădire aflată în ruină, dar şi în studioul meu, care se află în Alba Iulia. În plus, echipa care a lucrat la videoclip vine de prin toată ţară şi ne-am gândit să ne întâlnim la jumătatea drumului", a explicat producătorul. „Mă străduiesc pe cât se poate să fac toate producţiile mele aici, în zonă. Am filmat şi cu Direcţia 5, pentru clipul «Anii», şi cu Anamaria Ferenţ şi consider că se poate şi la noi", a adăugat acesta.

Decor futurist la mall

Cea mai mare parte a clipului a fost filmată joi şi vineri, iar scenele care îi au ca protagonişti pe Ovi şi Paula s-au turnat la o cafenea cu decor futurist dintr-un mall din Alba Iulia. „Este un loc deosebit şi ne permite să facem foarte multe lucruri într-un spaţiu restrâns. Acţiunea clipului are loc în viitor şi este o bătălie muzicală, transpusă într-un joc virtual", a explicat Schneider.

Veselie după o zi de muncă

Filmările efective au durat de la prânz până a doua zi dimineaţă, iar echipa a părăsit platoul improvizat în cafenea la ora 04.00. Ovi a fost însă favorizat, iar toate scenele în care a apărut au fost finalizate până la miezul nopţii, pentru că artistul avea avion pentru Norvegia.Atât protagoniştii clipului, cât şi întreaga echipă s-au comportat profesionist pe tot parcursul filmărilor şi au răspuns la toate solicitările regizorului Mihnea de Vries. Joi seara, la ora 21.00, după mai bine de opt ore de muncă, Paula dansa în timp ce Ovidiu filma o scenă solo.

„Nu este mai greu decât la alt videoclip pe care l-am filmat. Diferenţa este că totul se face mult mai minuţios. Ideile sunt foarte tari şi îmi place foarte mult", a spus Paula. Ieri, echipa a mai filmat câteva scene cu Paula în studioul lui Eduard Schneider, după care s-a deplasat către ruinele unei foste fabrici, unde s-a înregistrat o bătălie virtuală.

„Ne bucurăm să vedem că oamenii sunt perfecţionişti, că sunt atât de dornici ca totul să iasă foarte bine. Mi-a plăcut foarte mult scenariul şi îmi place chiar mai mult modul cum este pus în practică. 3D este o tehnologie nouă şi este important să oferim publicului ce e mai nou în domeniu", a spus Paula Seling.

Ovi şi Paula, într-o scenă din videoclip

Aventurile artiştilor pe platoul de filmare

Într-una dintre scene Ovi se aşază „plictisit" pe o canapea pe care stă şi Paula. Modul în care Ovi cade pe canapea o face pe Paula să-şi verse cafeaua pe rochie. Între cei doi are loc un schimb de replici pe versurile din piesă, iar pentru ca totul să iasă perfect, scena a fost „trasă" de mai multe ori. „Îmi rup spatele aici" a spus în glumă Ovi, după care a mers la o asistentă pentru un masaj. „Tu faci asta intenţionat", i-a răspuns, ironic, Paula.

O altă scenă interesantă este cea în care Paula şi Ovi cântă la un pian dublu, luminat cu leduri. Imaginea creată este spectaculoasă şi va reprezenta unul dintre punctele forte ale videoclipului.

Într-o altă scenă, atât Paula, cât şi Ovi poartă fiecare câte o mănuşă luminată cu leduri, creată special pentru videoclip. Protagoniştii au schimbat două costume, iar Paula şi-a refăcut coafura pentru filmările din partea a doua.

Cu părul prins în bigudiuri, artista a transmis echipei de filmare un mesaj simplu: „Nu vă uitaţi la mine. Ignoraţi-mă". În timpul unei pauze, cei doi cântăreţi au învăţat câţiva paşi de dans de la un instructor profesionist venit din Ucraina împreună cu un cuplu de dansatori ce va apărea în videoclip.

Turneu de promovare

Paula şi Ovidiu vor începe un turneu internaţional la data de 29 martie. Vor merge mai întâi în ţările vecine, după care vor promova piesa „Playing With Fire" în Belgia, Grecia, Portugalia şi în Norvegia.citeste totul despre: