Pătraru, despre controversa Irina Rimes-Brâncuşi: „Să nu te atingi de valori, că ne transformăm în bestii. Dăm drumul la animalul cultural din noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda
Dragoş Pătraru FOTO Dorin Constanda

Realizatorul „Starea Naţiei“, Dragoş Pătraru, i-a ironizat pe „intelectualii“ care au criticat-o pe Irina Rimes (28 de ani), ambasadorul Zilei Brâncuşi, într-un video pentru „Starea Libertăţii“.

Realizatorul Dragoş Pătraru nu a rămas indiferent la scandalul stârnit de declaraţiile făcute de cântăreaţa Irina Rimes după ce a fost numită Ambasador Onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020.

Într-un video pentru „Starea Libertăţii“, publicat pe site-ul Libertatea, Pătraru i-a ironizat pe cei care au încercat s-o pună la zid pe cântăreaţă din dorinţa de a proteja „valorile ţării“. 

„Mamă, ce ne mai place să ţinem valorile pentru noi, noi valoroşii bineînţeles. Mai dă-te, fă, Rimes, mai încolo, că ne zgârii Brâncuşul. N-ai tu, dragă, cultură în cap pentru Brâncuşi. Noi avem, noi ăştia care, vorba aia, avem carte cât n-ai tu ani de viaţă. Toţi suntem numai cu facultăţi, cu doctorate. Am dormit prin biblioteci până la 30 de ani. Când cerem pâine, o facem în versuri de Pablo Neruda. Neruda, năroado, habar n-ai cine e: poet mare, ucis de derbedei...“, a transmis Pătraru. 

„A venit fata să zică şi ea trei cuvinte despre domnul sculptor – parcă aşa i-a spus, nu? – mamă, au făcut spume ăştia, oamenii de cultură. Nici nu ştiam că avem… cam câţi? Cred că din 18 milioane câţi suntem în actele ţării, vreo 30 de milioane, cel puţin, sunt oameni de cultură din ăia hardcore, nu peşti de porţelan. Nici n-ai spune că suntem la bătaie pe piaţa de carte cu Luxemburg. Ăia sunt trei oameni în toată ţara şi cumpără cât cumpărăm şi noi. Dar să nu te atingi de valori, că ne transformăm în bestii. Dăm drumul la animalul cultural din noi şi iese măcel“, a mai spus realziatorul la „Starea Libertăţii“.  

El a continuat: „Au sărit toţi. Mă uitam la CTP: «domne, că de ce n-a fost chemat Andrei Pleşu?» Păi că tocmai asta a fost ideea, Nea Valoare, să fie din alt domeniu. Şi nu cred că Pleşu a avut vreodată nevoie de vreo ştampilă de la minister ca să vorbească despre Brâncuşi sau despre alţii. E uimitor cum reuşim să facem ditamai scandalul, cum devenim noi ironici şi subtili. Cred că intra în pământ de ruşine Brâncuşi dacă vedea tot acest spectacol al prostiei fudule. Tot acest festival în care unii spoiţi cu nişte citate de pe internet pozează în academicieni planetari. Relaxare, băieţii, am controlat-o pe doamna Rimes la ieşire, nu a plecat cu nicio bucată din marele nostru Constantin Brâncuşi acasă“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite