"Părinţii lui nu au vrut-o pentru că era divorţată!" Gică Petrescu şi Cezarina Moldoveanu, femeia din spatele trubadurului

Gică Petrescu a iubit o singură femeie /Foto: arhivă

Luna aceasta se împlinesc 15 ani de la moartea lui Gică Petrescu, artistul muzicii de pahar care a trăit o poveste de iubire ce i-a conturat viaţa şi cariera.

Despre îndelungata carieră a lui Gică Petrescu, care a plecat dintre noi pe 18 iunie 2006, s-au scris multe. Parte din succesul lui întins pe atâtea decenii a fost şi firea lui disciplinată, care s-a ţinut departe de excese. Dar a mai fost ceva. Cineva, de fapt: femeia de lângă el, Cezarina Moldoveanu, soţia care i-a stat alături până la ultima suflare. Iar povestea lor de iubire este una dintre cele mai frumoase din muzica românească. Asta deşi lucrurile nu au fost chiar simple de la început. Născut pe 2 aprilie 1915, Gică a fost fiul unui funcţionar poştal care cânta la vioară şi avea studii la Geneva, în vreme ce mama lui avea studii de pian şi petrecuse mai mulţi ani în Franţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările