Pandemia distruge imaginea vedetelor: ipostazele pentru care au fost criticate dur de fani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei bogaţi şi celebri au fost „trădaţi“ de propriile lor acţiuni în încercarea de a demonstra că suntem împreună în lupta cu coronavirusul şi s-au ales cu un val de critici şi de acuzaţii grave.

Deşi este o perioadă dificilă pentru toată lumea, aceasta a fost deosebit de grea pentru celebrităţi, care, în loc să primească aprecierile mult dorite, au parte de reacţii de respingere din partea publicului, de la dezaprobare până la dispreţ, sau chiar atitudini ostile. 

Madonna, din motive pe care numai ea le ştie, a decis să ţină o predică filozofică dezbrăcată, dintr-o cadă plină cu petale de trandafir. Noul coronavirus reprezintă „marele agent al egalizării sociale“, le-a transmis ea fanilor. „Coronavirusului nu îi pasă cât eşti de bogat, de celebru, de amuzant, de deştept. Ne-a făcut egali în multe aspecte. În fiecare noapte, toţi suntem în aceeaşi barcă. Dacă nava se scufundă, toţi ne ducem în jos“, a punctat ea. Cu siguranţă i-a adus pe oameni împreună, dar ceea ce i-a unit a fost dispreţul exprimat pe reţelele de socializare, scrie The Guardian

Şi actriţa Gal Gadot a primit o mulţime de critici pentru un videoclip postat pe Instagram. „Suntem cu toţii împreună“, şi-a asigurat vedeta fanii, înainte de a cânta piesa „Imagine“, a lui John Lennon, alături de mai multe celebrităţi, printre care Natalie Portman şi Will Ferrell. Evident, talentul mai mare sau mai mic la cântat al vedetelor a fost taxat, iar ea a fost criticată pentru cât de puţină conştiinţă a avut când i-a venit ideea să cânte cu mai mulţi multimilionari despre o lume fără „averi“ în timp ce o mulţime de oameni îşi pierd locul de muncă. În plus, când cântă versul „Imaginează-ţi că nu există rai“, actriţa zâmbeşte ca şi cum ar fi o asistentă masochistă veselă, pe cale să administreze o lovitură groaznică, scrie The New York Times

        View this post on Instagram                   We are in this together, we will get through it together. Let’s imagine together. Sing with us ❤ All love to you, from me and my dear friends. #WeAreOne ....... #KristenWiig #JamieDornan @labrinth @james_marsden @sarahkatesilverman @eddiebenjamin @jimmyfallon @natalieportman @zoeisabellakravitz @siamusic @reallyndacarter @amyadams @leslieodomjr @pascalispunk @chrisodowd @hotpatooties #WillFerrell @markruffalo @norahjones @ashleybenson @kaiagerber @caradelevingne @anniemumolo @princesstagramslam A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on Mar 18, 2020 at 4:49pm PDT

Ele nu sunt singurele vedete care s-au lovit de critici în încercarea lor de a fi solidare şi a obţine aprecierea publicului. Ryan Reynolds şi-a îndemnat fanii să „colaboreze pentru a aplana situaţia de criză“, dar s-a filmat în interiorul elegantei sale mansarde rustice. De asemenea, când Jennifer Lopez a postat un videoclip cu familia ei, din curtea imensei şi luxoasei case din Miami a lui Alex Rodriguez, publicul a izbucnit. „Toată lumea vă urăşte“, a comentat cineva. 

Celebrităţile s-au băgat în faţă la testare

Celebrităţi, politicieni şi sportivi profesionişti au primit reacţii dure în această săptămână, după ce mulţi au dezvăluit că au fost testaţi pentru coronavirus, chiar şi atunci când nu aveau febră sau alte simptome. Acest fapt contribuie la percepţia că cei bogaţi şi celebri au un loc în faţă, în timp ce alţii au fost respinşi sau primiţi după lungi întârzieri. Actorul Idris Elba a declarat, într-un videoclip postat pe Twitter, că nu a avut niciun simptom atunci când a anunţat testarea sa pozitivă luni, provocând întrebări şi critici pe social media despre motivul pentru care a primit un test atunci când nu era simptomatic, scrie USA Today.

Nici vedetele din România nu scapă

Deşi Andreea Marin a iniţiat, în calitate de Preşedinte al Fundaţiei Preţuieste Viaţa, o campanie prin care ajută persoanele afectate de coronavirus, mişcare datorită căreia a strâns până acum 600.000 de euro, ea nu a primit doar laude. Din contră, oamenii au criticat-o după o imagine virală în care apare alături de un medic ce nu era la fel de bine echipat precum vedeta, care purta mască de protecţie cu valvă FFP3, combinezon cu glugă de unică folosinţă şi mănuşi. În comparaţie, doctoriţa avea doar mască chirurgicală şi halat clasic, fapt ce i-a făcut pe internauţi să susţină că este e o nedreptate strigătoare la cer.

andreea marin apare langa un medic mai putin echipat impotriva coronavirusului si a starnit critici foto facebook

Andreea Marin apare lângă un medic mai puţin echipat împotriva coronavirusului şi a stârnit critici FOTO Facebook

Oamenii cer să nu fie sfidaţi

Faptul că vedetele sunt criticate nu e nimic nou, dar parcă nu a existat niciodată o asemenea mânie din partea publicului. Departe de a fi un „mare egalizator“, coronavirusul a făcut imposibilă ignorarea inegalităţii. Nu este vorba doar de inegalitatea privind averea, ci şi inegalitatea accesului la servicii medicale, iar oamenii cer să nu fie sfidaţi, măcar în faţa morţii. În fiecare zi, apare încă o persoană celebră care s-a testat pentru noul coronavirus, chiar dacă prezintă simptome uşoare în cel mai bun caz. Între timp, prietenii şi familia noastră pot să tuşească sau să aibă dificultăţi de respiraţie şi totuşi să nu aibă acces la un test sau la un pat de spital. 

De săptămâni bune, vedetele transmit mesaje de solidaritate. În realitate, solidaritatea se disipează atunci când societatea se blochează, economia se opreşte, numărul morţilor se înmulţeşte şi viitorul tuturor este îngheţat în propria casă, fie ea o garsonieră sau o vilă luxoasă. Diferenţa dintre cele două nu a fost niciodată mai evidentă. Chiar şi aşa, vedetele insistă că „Suntem cu toţii împreună“. Ne pare rău, dar este evident că nu suntem, conchide The Guardian.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite