Oprah Winfrey a ridicat publicul în picioare cu un discurs emoţionant la gala Globurile de Aur 2018 VIDEO

Oprah Winfrey a ridicat publicul în picioare cu un discurs emoţionant la gala Globurile de Aur 2018 VIDEO

Oprah Winfrey a fost violată şi lăsată însărcinată de propriul unchi la vârsta de 14 ani FOTO Guliver/Getty Images

Oprah Winfrey a devenit prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate, prilej cu care a rostit un discurs emoţionant de susţinere a celor care au denunţat comportamentele sexuale inadecvate de la Hollywood.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actriţă, producătoare de film şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Oprah Winfrey, în vârstă de 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice, la gala Globurilor de Aur 2018. 
 
Oprah este prima femeie de culoare care a primit premiul Cecil B. De Mille, alăturându-se unor personalităţi precum Meryl Streep, Steven Spielberg, Barbra Streisand şi Sophia Loren. 
 
Vedeta americană a purtat o rochie neagră în semn de solidaritate cu victimele abuzurilor sexuale, la fel ca majoritatea femeilor prezente la eveniment. De asemenea, Oprah, la rândul ei o victimă a violului, a ţinut un discurs emoţionant care i-a făcut pe cei prezenţi să plângă şi să o aplaude în picioare. 
 
Oprah Winfrey şi-a început discursul reamintind faptul că a fost inspirată în copilărie de laureatul premiului Cecil B. DeMille, Sidney Poitier, primul actor de culoare care a câştigat un Oscar pentru interpretare, scrie The Guardian.
 
 
„În 1982, Sidney a primit premiul Cecil B DeMille chiar aici la Globurile de Aur şi nu pot să nu sesizez faptul că acum există nişte fetiţe care văd că sunt prima femeie de culoare care primeşte acelaşi premiu. Este o onoare! Este o onoare şi un privilegiu să împart acest premiu cu toţi acei bărbaţi şi acele femeile incredibile care m-au inspirat, care m-au provocat, care m-au susţinut şi care au făcut posibilă prezenţa mea pe această scenă, în acest moment“, a declarat Oprah. 
 
„Vreau să mulţumesc Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood. Ştim că presa se află sub asediu în ziua de azi. Ştim, de asemenea, că dedicarea insaţiabilă pentru a descoperi adevărul absolut este ceea ce ne împiedică să închidem ochii la fapte de corupţie şi de nedreptate“, a continuat vedeta de televiziune. 
 
De asemenea, în discursul său de mulţumire, actriţa şi filantroapa a elogiat femeile care şi-au împărtăşit poveştile privind hărţuirea sexuală şi abuzurile suferite, afirmând că „o nouă zi este la orizont pentru femei“. Adresându-se victimelor abuzului sexual, Oprah a menţionat că dezvăluirile recente despre abaterile sexuale endemice ale Hollywoodului depăşesc industria de divertisment, menţionând că problema transcende orice cultură, geografie, rasă, religie, politică sau loc de muncă.
 
„Aş vrea ca în această seară să-mi exprim recunoştinţa faţă de toate femeile care au suferit ani de abuzuri şi de agresiuni, deoarece ele, la fel ca mama mea, aveau copii de hrănit, facturi de plătit şi visuri de urmat. Sunt femei ale căror nume nu le vom şti niciodată. Sunt femei casnice şi femei care lucrează în ferme, în fabrici, restaurante sau se află în mediul academic, în inginerie, medicină şi ştiinţă. Ele fac parte din lumea tehnologiei, a politicii şi a afacerilor. Sunt sportivele noastre la Jocurile Olimpice şi sunt soldaţii noştri din armată“, a continuat Winfrey. 

FOTO Getty Images
 
Oprah a făcut apoi referire la Recy Taylor, o femeie de culoare răpită în anul1944 în Alabama şi violată de şase bărbaţi. Când povestea ei a fost raportată la NAACP, a explicat Winfrey, Rosa Parks a investigat cazul, dar nu a reuşit, în epoca lui Jim Crow, să-i condamne pe abuzatori. 
 
„Recy Taylor a murit acum 10 zile, la 98 de ani. A trăit aşa cum am trăit cu toţii, prea mulţi ani într-o cultură a bărbaţilor influenţi şi abuzatori. De prea mult timp, femeile nu au fost ascultate sau crezute dacă îndrăzneau să spună adevărul despre puterea acestor oameni. Dar timpul lor s-a scurs. Iar când noua zi va începe va fi datorită multor femei magnifice, dintre care multe sunt în sală în această seară, şi a unor bărbaţi extraordinari care se luptă pentru a deveni liderii care ne duc în timpuri în care nimeni nu mai trebuie să zică «me too» din nou“, şi-a încheiat vedeta discursul, în aplauzele şi ovaţiile tuturor celor din sală. 
 
Oprah Gail Winfrey, născută pe 29 ianuarie 1954, este realizatoare şi prezentatoare de televiziune, cunoscută mai ales pentru serialul de tip talk-show care îi poartă numele, difuzat de posturile TV americane din 1986 până în 2011. Începând din 2011, vedeta americană are propriul post de televiziune, OWN, pe care îl administrează în cooperare cu Discovery Communications. Potrivit revistei Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală festimată la 1,5 miliarde de dolari. A întreprins ample acţiuni filantropice şi este considerată una dintre cele mai influente femei din lume. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările