„Omul-orchestră“ cântă astăzi la Bucureşti

„Omul-orchestră“ cântă  astăzi la Bucureşti

Bobby McFerrin

Bobby McFerrin (foto), cel care a transpus în muzică mesajul „Don’t Worry, Be Happy“, are programat în această seară un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artistul, renumit dirijor de muzică clasică, este unul dintre cei mai inovatori solişti, recompensat cu 10 premii Grammy.

„Omul-orchestră" şi „modelatorul de sunete" a vândut peste 20 de milioane de albume, iar colaborările cu Yo-Yo Ma, Chick Corea, Herbie Hancock şi Filarmonica din Viena l-au transformat într-un ambasador al muzicii clasice şi al jazzului.

Născut într-o familie de cântăreţi de operă, McFerrin a dat dovadă de un simţ muzical înnăscut.  „Îmi doresc să concep o broderie acustică pentru publicul meu", a declarat el.

McFerrin a combinat într-o manieră unică jazzul, folk  şi alte influenţe muzicale - corul, a cappella şi muzica clasică. În concertul de astă-seară va avea alături muzicieni autohtoni - Ionică Minune (acordeon) şi Cristinel Turturică (ţambal).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările