Olivia Steer îi cere scuze publice lui Mircea Cărtărescu: Am fost orbită de certificatul său de vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olivia Steer îi cere scuze publice lui Mircea Cărtărescu, după ce l-a acuzat că a făcut o greşeală gramaticală. Fosta prezentatoare TV şi-a motivat gestul: s-a lăsat "orbită de certificatul de vaccinat" al scriitorului.

Olivia Steer a revenit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îi cere scuze lui Mircea Cărtărescu pentru că l-a acuzat, pe nedrept, de comiterea unei greşeli gramaticale. 

Fosta prezentatoare TV recunoaşte că l-a "atacat" pe scriitorul român pentru că acesta s-a vaccinat anti COVID-19 şi "a îndrăznit" să-i îndemne şi pe alţii să se vaccineze. 

"Îi datorez domnului Mircea Cărtărescu scuze publice pentru faptul că l-am suspectat si acuzat că nu cunoaşte forma de dativ (feminin, singular) a adjectivului "dragă". Domnia sa are dreptate cînd spune că nu am consultat înainte DOOM-ul, pentru a mă asigura că adjectivul cu pricina este variabil, cu doar trei forme, iar nu cu patru, cum credeam eu, şi - prin urmare - articolul "-i" se ataşează formei unice de plural ("dragi"). Greşeala mea e evidentă şi absolut regretabilă. Mea culpa!

În apărarea mea, nu pot să spun decît că am fost or-bi-tă de cerificatul de vaccinat al domnului Cărtarescu, dar mai ales de îndemnul domniei sale către toţi cititorii săi de a se imuniza cu un vaccin experimental, pentru ale cărui efecte secundare anticipate (în mod oficial) producatorii au fost exoneraţi de raspundere penală şi financiară, în mai toate statele lumii, în contradicţie cu legile si regulile de etica medicală, universal valabile", a transmis Olivia Steer.

Cu toate astea, activista antivaccin continuă să-l mustre pe Mircea Cărtărescu pentru că, persoană publică fiind, îi îndeamnă şi pe alţi români să se imunizeze împotriva COVID-19. 

"Domnul Cărtarescu este cu adevărat liber să îşi asume orice risc personal, dacă doreşte, vaccinîndu-se cu vaccinuri experimentale, care nu au trecut testele de siguranţă. Legea îi permite să se joace cu propria sa viaţă, ca un ruletist dintr-un roman de groază, iar noi nu ne putem opune. Dar, înainte să facă recomandări periculoase mulţimilor însetate de modele autentice, a consultat lista cu efectele secundare ale noilor vaccinuri? Sau a presupus, la fel ca mine, în postarea de ieri, că ştie bine, ceea ce nu ştie nimeni, pe de-a-ntregul, în momentul de faţă? Iar dacă le-a citit şi le cunoaşte gravitatea, este, oare, corect şi moral să îndemne oamenii să îşi pună în pericol sănătatea şi viaţa, prin injectarea unui ser atît de controversat, care face obiectul monitorizărilor oficiale atente, vreme de doi ani, de aici înainte?

Nu ştiu sigur nici un raspuns la aceste întrebări, fireşte. Ceea ce ştiu însă e că toţi putem greşi. Şi asta şi facem, de cele mai multe ori. Unii pot face erori de imagine şi gramaticale (minore sau nu), alţii de conşiinţă sau, în cel mai bun caz, de entuziasm nejustificat", a conchis Olivia Steer.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite