OK! Regele Thailandei, 70 de ani de domnie, în imagini

OK! Regele Thailandei, 70 de ani de domnie, în imagini

Regele Bhumbol şi soţia sa, Sirikit.

La cei 88 de ani ai săi, Regele Rama al IX-lea este suveranul cu cea mai lungă domnie din ţara sa şi din Asia contemporană.

Zilele trecute, Thailanda l-a sărbătorit pe cel mai longeviv monarh al său, Regele Bhumibol al Thailandei, numit şi Regele Rama al IX-lea. O aniversare plină de miez, care înseamnă mult pentru istoria Asiei şi a lumii, odată cu împlinirea a 88 de ani de viaţă şi a 70 de ani de domnie pe tronul thailandez.

Dinastia Chakri, din care se trage Regele Bhumibol, a început să domnească în Siam (denumirea veche a Regatului Thailandei) în anul 1782. Atunci, întemeietorul Familiei Regale şi al Dinastiei, Regele Rama I, vitează căpetenie de oşti, a înlocuit pe regele anterior, Taksin. Rama I este cel care, din motive de ordin strategic militar, a adus capitala într-un orăşel cu port fluvial, numit Bangkok.

După patru generaţii, strănepotul său, Rama al IV-lea sau Regele Mongkut, a fost unul dintre cei mai luminaţi şi mai vizionari lideri thailandezi. Regele Mogkut a domnit din 1851 până în 1868 şi a negociat tratate de importanţă crucială cu puterile europene, a introdus ştiinţele moderne şi reforme care au ferit ţara de colonizare sau de intrarea sub dominaţia vecinilor. I-a urmat Rama al V-lea sau Regele Chulalongkhorn, probabil cel mai mare monarh al thailandezilor din toate timpurile.

Galeria foto şi detaliile poveştii regelui Thailandei, pe www.okmagazine.ro 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările