OK! Ralph & Joseph Fiennes, seducătorii fraţi ai Hollywoodului care împart aceeaşi iubire

OK! Ralph & Joseph Fiennes, seducătorii fraţi ai Hollywoodului care împart aceeaşi iubire

So far, so Fiennes! Cei doi sunt seducători atât pe scândura teatrului, cât şi la Hollywood. FOTO GETTY IMAGES

Am descusut povestea acestor doi fraţi care împart o singură mare iubire: drama, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.

Articolul dedicat fraţilor Fiennes a pornit de la o discuţie despre cei mai buni actori în roluri negative. Vorbim de rolul care l-a propul­sat pe Ralph Fiennes de pe scândura teatrului în liga Hollywoodului: interpretarea lui Amon Göth în Lista lui Schindler, comandantul lagărului din Płaszów în ‘43-’44 şi unul dintre cele mai crude şi sadice personaje ale istoriei nazismului. Un personaj pe care spectatorii l-au urât şi l-au iu­bit tocmai pentru acest farmec îmbătător care-l defineşte pe omul din spatele monstrului… Cel căruia regizorul Steven Spielberg îi atribuia un „erotism malefic“, în timp ce Magnus, unul dintre fraţii Fiennes (sunt şapte în total!), îl numea „un călugăr care a câştigat lozul cel mare“. Hollywoo­dul e incomod pentru cel care, după succesul ro­lului, s-a refugiat în pielea lui Hamlet, despre care regizorul piesei spunea că „ar fi putut însemna o sinucidere în carieră“!

Ralph Fiennes, fratele cel mare: un actor singuratic şi taciturn, ajuns star de cinema

Cetatea Filmului l-a curtat pe englezul de 53 de ani tocmai pentru expresivitatea aceea nă­ucitoare. Ochii lui albaştri magnetizanţi insinu­ează un trecut tumultuos, potrivindu-se mănuşă personajelor pe care şi le-alege. Ralph Fiennes e un melanj viu de emoţii şi stări paradoxale speci­fic unui thespian. Aparte, rezervat, neprietenos, pasional, mut când vine vorba de viaţa persona­lă – neaşteptat de piperată cu scandaluri, care i-a conferit o etichetă de casanova! La asta ne-am fi aşteptat de la celălalt frate Fiennes celebru: şar­mantul Joseph, care devenise un sex-simbol în 1996, cu rolul din Shakespeare in Love. Soarta avea să-i ofere, în schimbul faimei, ce ne-am fi aşteptat de la Ralph: o viaţă liniştită de familie…

De la mama Jini, Ralph moştenise pasiunea pentru pictură, însă, după un an la Colegiul de Artă şi Design din Chel­sea, a descoperit arta dramatică, ajungând rapid la Academia Regală din Londra şi apoi la Royal Shakespeare Company. 1993 a fost, însă, anul crucial, când bucuria de-a se căsători şi cea de-a fi nominalizat la Oscar au fost anulate de moartea mamei sale, la 55 de ani, de cancer la sân. Singura femeie despre care, de altfel, e dispus să povesteas­că. „Am fost foarte apropiat de ea. Ne-a încurajat să ne implicăm, să devenim pasionaţi. Avea, însă, o fragilitate emoţională pe care o resimţeam din plin“, îşi aminteşte Ralph, într-un interviu pentru The Guardian. Pe care a şi moştenit-o… în viaţa intimă.

 

Joseph Fiennes, un sex-simbol devenit familist convins

Când a debutat în rolul şarmantului poet în fil­mul câştigător a şapte Oscaruri, Shakespeare in Love, acum 18 ani, promitea să devină un icon hollywoodian. Sex-simbol a devenit rapid… Şi pare că datorită acelei producţii iconice, a beneficiat de succes. Dar Joseph a refuzat ulterior un contract pentru alte cinci fil­me. Prăbuşirea în anonimatul aparent s-a întâm­plat curând, dar pentru că actorul de 45 de ani avea planuri: filme cu buget redus, dar cu regizo­rii preferaţi, dar şi timp pentru scândura teatru­lui de care nu se desparte. E un alt melanj viu de contradicţii, dar de altă nuanţă. Actorul despre care Hollywoodul spune că şi-a ratat şansa a par­curs o călătorie interesantă, preferând libertatea, profesională şi personală!
 

Află povestea incitantă a fraţilor Fiennes pe www.okmagazine.ro  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările