Obiceiurile Ducesei Meghan care o nemulţumesc pe Regină şi pe angajaţii de la Palat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta nu vede cu ochi buni unele obiceiuri ale Ducesei de Sussex FOTO Guliver/Getty Images
Regina Elisabeta nu vede cu ochi buni unele obiceiuri ale Ducesei de Sussex FOTO Guliver/Getty Images

Meghan Markle a devenit Ducesă de Sussex de doar şase luni, însă a reuşit deja să-şi pună o amprentă puternică asupra imaginii familiei regale britanice. Deşi suscită interesul şi a cucerit inimile multor fani ai monarhiei, atitudinea şi obiceiurile soţiei Prinţului Harry nu sunt chiar pe placul tuturor celor de la Palat.

În mai, actriţa americană Meghan Markle (37 de ani) s-a căsătorit cu Prinţul Harry al Marii Britanii (24 de ani), devenind Ducesă de Sussex şi făcând istorie. La momentul acela, intrarea ei în familia Windsor era privită drept o ocazie de a da un suflu nou casei regale britanice, întrucât ea reprezintă pentru această familie o triplă revoluţie, având în vedere că este actriţă, o femeie divorţată şi pe jumătate afro-americană.

În timpul care s-a scurs de la nuntă, soţia Prinţului Harry a reuşit să iasă în evidenţă cu apariţiile sale, dar şi cu numeroasele abateri de la protocolul regal. În rândul fanilor monarhiei, popularitatea Ducesei de Sussex este la cele mai înalte cote, fiecare ieşire în public suscitând un interes fenomenal, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre locatarii Palatului Kensington, nemulţumiţi de lejeritatea cu care Meghan ignoră cutumele regale. 

O sursă din interiorul Palatului a dezvăluit pentru The Mail on Sunday câteva dintre obiceiurile Ducesei de Sussex care nu le sunt deloc pe plac angajaţilor şi, uneori, nici Reginei Elisabeta. 

O parte din personalul Palatului a poreclit-o „uraganul Meghan“ graţie energiei de care dă dovadă zilnic şi a modului în care acţionează. Meghan Markle este o persoană matinală, aşa că se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 5.00 şi  „bombardează“ personalul palatului cu numeroase mesaje şi diferite cerinţe. Mulţi se plâng că primesc câte şase-şapte texte pe zi cu tot felul de idei şi pretenţii, lucru cu care angajaţii nu sunt deloc obişnuiţi din experienţele cu ceilalţi membri ai familiei regale. Se pare că Meghan are ca scop să-şi contureze cât mai bine rolul în familia regală şi se gândeşte la numeroase strategii care să o ajute. 

Pe lângă numeroasele angajamente publice, soţia Prinţului Harry a desfăşurat şi o serie de misiuni „sub acoperire“, respectiv întâlniri private cu britanici care se ocupă de acţiuni caritabile, o cazuă apropiată sufletului ei dintotdeauna. 

Coincidenţă sau nu, în ultima jumătate de an mai mulţi angajaţi aflaţi în slujba directă a cuplului regal au demisionat, cea mai recentă plecare fiind chiar a secretarei personale a Ducesei de Sussex

Un alt motiv de nemulţumire ar fi insistenţa Ducesei de a-şi păstra aproape echipa din Statele Unite, 

compusă din prietene apropiate şi persoane responsabile cu imaginea ei. Evident, există situaţii în care viziunea echipei oficiale a Ducesei, pusă la dispoziţia ei de Palatul Kensington, intră în contradicţie cu a echipei personale. 

ducii de sussex foto guliver/getty images

Pe de altă parte, sursele susţin că Regina a fost surprinsă când logodnica nepotului ei a insistat să poarte o rochie de mireasă albă şi voal lung, având în vedere că este divorţată. În final, suverana a trecut cu vederea acest aspect, însă ulterior i-ar fi atras atenţia Ducesei de Sussex că ar trebui să adopte un stil vestimentar adecvat pentru noul său statut. 

„I s-a transmis de mai multe ori că trebuie să înceapă să se îmbrace mai puţin ca o vedetă de la Hollywood şi mai mult ca o membră a familiei regale“, a dezvăluit sursa. Până acum, pare puţin probabil că Meghan este dispusă să renunţe la stilul vestimentar care a consacrat-o, sfidând în repetate rânduri convenţiile regale – poartă adesea creaţii care nu sunt semnate de designeri britanici (o regulă nescrisă, dar respectată de membrii familiei regale), costume bărbăteşti, rochii mai scurte decât prevede protocolul şi ţinute negre, nuanţă pe care în mod normal regalităţile o adoptă doar în zilele de doliu sau la evenimente sobre. 

Suverana este cunoscută pentru stricteţe când vine vorba de apariţiile publice ale doamnelor din familia sa. Se pare că între Regină şi Meghan au existat tensiuni pe tema vestimentaţiei şi în călătoria efectuată împreună în iunie, la Runcorn, Cheshire. Ducesa de Sussex ar fi refuzat să poarte o pălărie deşi echipa Reginei i-au explicat foarte clar că există o regulă: dacă Regina poartă pălărie, atunci şi însoţitoarele ei trebuie să poarte una. 

Imagine indisponibilă

Dincolo de aceste neînţelegeri însă, cele două par să aibă o relaţie apropiată, dacă ne uităm la gesturile de curtoazie pe care suverana le-a făcut de-a lungul timpului pentru ea soţia nepotului său, unele dintre ele chiar cu preţul protocolului regal, cum ar fi invitaţia mamei ducesei de a petrece Crăciunul în sânul familiei regale. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite