Oana Pellea, schimb de replici cu La Familia: „Nu trebuia să sesizezi poliţia. Crezi că poate fi arestată o idee?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click
FOTO Click

Oana Pellea şi formaţia La Familia sunt protagoniştii unui conflict. Mebmbrii trupei La Familia au folosit un fragment din filmul „Mihai Viteazu“, regizat de Sergiu Nicolaescu, în una dintre piesele lor.

Acest lucru a deranjat-o teribil pe Oana Pellea întrucât imaginea tatălui său a fost folosită fără permisiunea ei de către artişti.

Aceştia şi-au argumentat alegerea pe baza nostalgiei, fiind o peliculă pe care ambii au urmărit-o emoţionaţi în copilărie. De asemenea, scenele din proiectul artistic sunt şi unele care marchează o mare personalitate din istoria României, artiştii menţionând întâi de toate interpretarea extraordinară a lui Amza Pellea.

„Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoţionat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria şi identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră). Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliţia economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?

Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învăţat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăieşti. Piesa ar fi avut acelaşi efect şi fără acest fragment, a fost doar o dorinţă a noastră personală de a aminti contemporanilor noştri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar şi cea cinematografică”, au afirmat artiştii.

Află pe Click! care a fost replica Oanei Pellea

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite