O fundaţie de caritate ar fi moştenit aproape întreaga avere a legendarului Kirk Douglas. Fiul său nu ar fi primit nimic FOTO

O fundaţie de caritate ar fi moştenit aproape întreaga avere a legendarului Kirk Douglas. Fiul său nu ar fi primit nimic FOTO

Michael Douglas şi Kirk Douglas FOTO Guliver/Getty Images

Legendarul actor Kirk Douglas, un filantrop recunoscut, şi-ar fi donat mare parte din averea de 61 de milioane de dolari, potrivit Daily Mirror.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kirk Douglas, fiul unui peticar devenit unul dintre cei mai buni actori ai Hollywood-ului, a murit pe 6 februarie, la 103 ani. 

Kirk Douglas a fost întotdeauna cunoscut drept un filantrop. El a lăsat în urmă o avere de 61 de milioane de dolari.

Potrivit tabloidului Daily Mirror, legendarul actor ar fi donat 50 de milioane de dolari fundaţiei de caritate care-i poartă numele, Douglas Foundation.

Printre beneficiarii fundaţiei se numără St Lawrence University, care oferă burse studenţilor din medii defavorizate, câteva teatre, dar şi spitale pentru copii.

Tabloidul notează că cel mai cunoscut dintre fiii săi, Michael Douglas, nu ar fi moştenit nimic. De asemenea, o parte din bani ar fi mers către văduva actorului, Anne, în vârstă de 100 de ani.

Michael Douglas are însă o avere semnificativ mai mare, de aproximativ 300 de milioane de dolari.

În luna august 2019, familia Douglas se reunea pentru a lua masa împreună, context în care au fost realizate câteva fotografii de colecţie. 

Fotografia înfăţişează cele patru generaţii ale familiei Douglas FOTO Daily Mail
          

Primul Oscar al lui Kirk Douglas a fost o îngheţată

Despre viaţa lui se pot scrie vrafuri de romane, însă Kirk Douglas a ales să şi-o aşeze în paginile unui volum de poezii, intitulat sugestiv „Life Could Be Verse (Viaţa ar putea fi un vers – trad)“. Colecţia prezintă călătoria lui prin viaţă: cucerirea succesului este explicată în poemul „Luck“, mariajul este schiţat în „Romance Begins at 80“, eşecul în rolul de tată este oglindit în „Michael“, iar durerea pe care simţit-o după moartea fiului cel mic, din 2004, în urma unei supradoze, este transmisă prin poezia „For Eric“.
 
Kirk Douglas, născut Issur Danielovich, este fiul unor imigranţi evrei ruşi, iar în biografia apărută în 1988, Douglas „a pictat“ o imagine de neuitat a familiei lui din primii ani trăiţi în America: „Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, şi-a cumpărat un cal şi o căruţă mică şi a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal şi mărunţişuri pentru a le vinde pe câţiva bănuţi. Chiar şi în cea mai săracă parte a oraşului, unde toate familiile se luptau pentru supravieţuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Şi eu eram fiul peticarului“.
 
Kirk Douglas a primit trei nominalizări la Oscar, însă nu a câştigat niciodată, primind doar o statuetă onorifică FOTO Guliver/Getty Images

Provenind dintr-o familie săracă, în copilărie Douglas a trebuit să vândă gustări morarilor pentru a câştiga bani pentru lapte şi pâine. Mai târziu, a livrat ziare şi a lucrat în mai mult de 40 de locuri înainte de a deveni actor.
 
În timpul studiilor, Douglas a jucat în mai multe piese de teatru şi astfel a descoperit calea pe care avea să o urmeze: „Singurul lucru din viaţa mea pe care l-am ştiut mereu, care a fost mereu constant, a fost dorinţa de a deveni actor. Am jucat într-o piesă, unde am avut rolul unui cizmar. Tatăl meu, care n-a fost interesat de actorie, a fost prezent, în spate, eu nu am ştiut. La final, mama mi-a ofeirt primul meu Oscar: o îngheţată. Nu am uitat niciodată acel moment.“

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: