O felie din tortul de la nunta prinţului Charles cu Diana a fost vândută la licitaţie cu mai mult de 2.600 de euro

O felie din tortul de la nunta prinţului Charles cu Diana a fost vândută la licitaţie cu mai mult de 2.600 de euro

Felie de tort de la nunta prinţului Charles cu Lady Diana FOTO Arhivă

La 40 de ani de la căsătoria prinţului de Wales cu Diana Spencer, o felie din tortul miresei a fost vândută, miercuri, la licitaţie pentru 2.200 de lire sterline (2.620 de euro).

Ştiri pe aceeaşi temă

Această felie de 800 de grame a fost recuperată apoi păstrată de o angajată a reginei-mamă, Moyra Smith.

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate în folie de plastic alimentară, într-o cutie decorativă din metal cu mesajul "Foloseşte cu grijă". A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar.

 

FOTO via News.ro 
 
„Am fost surprinşi de numărul de persoane care au licitat pentru această prăjitură regală unică”, a declarat curatorul şi specialistul în obiecte regale Chris Albury, precizând că a primit ”detalii” despre lot din ”Marea Britanie, Statele Unite şi mai multe ţări din Orientul Mijlociu”. 
 
Estimată iniţial între 300 şi 500 de lire sterline, felia a fost adjudecată în final la 1.850 de lire sterline, adică 2.200 de lire sterline cu taxe incluse, la casa de licitaţii Dominic Winter. A fost achiziţionată de Gerry Layton, un colecţionar privat care trăieşte la Leeds (în nordul Angliei). 

 
FOTO via News.ro
 
Charles şi Diana au divorţat oficial în 1996, cu un an înainte de moartea tragică a prinţesei de Wales în urma unui accident de maşină la Paris, la vârsta de 36 de ani.
 

FOTO via News.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările