Noul stil de viaţă al ducilor de Sussex: suma exorbitantă pe care o plătesc anual pentru casa lor din California

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harry şi Meghan s-au mutat în urmă cu şase săptămâni într-un conac din California cu 9 dormitoare şi 16 băi, care valorează aproximativ 14,5 milioane de dolari şi care necesită cheltuieli anuale de întreţinere uriaşe.

Omul de afaceri Terry Cunningham, în vârstă de 61 de ani, este cel care a construit în 1999 proprietatea în care locuiesc acum ducii de Sussex, şi a vorbit cu cei de la DailyMail, descriind în amănunt casa şi diferitele lucruri care o fac specială.

Cunningham este acum şeful unei companii de software denumită Descartes Labs, şi spune că proprietatea a fost construită după modelul caselor franceze pe care le-a admirat o bună perioadă, alături de soţia sa. Construcţia a durat 4 ani, se întinde pe aproximativ 1350 de metri pătraţi şi a fost boteazată ca „The Chateau of Riven Rock”.

Casa are un total de 9 dormitoare şi 16 băi, incluzând un spa, o locuinţă de oaspeţi cu două dormitoare, bibliotecă, cameră de jocuri, un cinema şi o sală privată. De asemenea, noua casă a lui Harry şi Meghan are un teren de tenis, un loc de joacă pentru copii şi o sală de biliard.

”Am iubit-o. Am construit-o. Era casa noastră de vis şi am construit-o ca o familie şi încă o iubim. Ne bucurăm că au găsit o casă minunată în Montecito” spune Cunningham, care a vândut casa în 2009, deoarece el şi soţia sa îşi doreau o locuinţă mai mică.

Cunningham spune că a fost foarte atent la cele mai mici detalii ale casei, precum mirosul cramei de vinuri şi sunetul podelelor. Vorbind despre cramă, Cunningham îşi aminteşte că ”am golit câteva sticle de vin roşu ieftin pe pietrişul dinăuntru, pentru a mă asigura că are un miros corect”. El spune şi că a folosit un tip special de lemn, pentru a se asigura că podelele nu vor scârţâi.

”E un loc minunat pentru a-ţi creşte o familie şi a oferi copiilor amintiri de care să vorbească peste mulţi ani” a concluzionat Cunningham, care a oferit însă şi un avertisment, cu privire la potenţialele alunecări de teren care ar putea afecta zona, existând deja un precedent, în 2018.

”Nu ne gândeam la asta când am construit, însă cu siguranţă e ceva ce am avea în minte acum” spune Cunningham.

Casa din California a lui Meghan si Harry foto via Google Maps

Foto: Google Maps / Daily Mail

Cheltuieli anuale de 6,5 milioane de dolari

Deşi locaţia pare una de vis, cheltuielile pentru întreţinerea sa ar putea fi un coşmar financiar pentru foştii membri ai familiei regale, care se pot aştepta să scoată din buzunar până la 6,5 milioane de dolari anual. Aceasta în condiţiile în care averea celor doi este estimată la 21 de milioane de dolari.

David McClure, autorul cărţii „The Queen’s True Worth”, spune că cei doi „par să fi cumpărat o proprietate mult peste veniturile lor”. Odată ce Harry va depăşi 183 de zile petrecute în Statele Unite, va fi obligat să plătească taxe pentru toate veniturile sale, inclusiv cele din Marea Britanie, astfel că ar putea fi nevoit să dezvăluie detalii private în legătură cu finanţele familie regale.

Cei de la The Mail on Sunday au publicat cheltuielile anuale estimate ale ducilor de Sussex, concluzionând că cei doi plătesc anual suma de 5 milioane de lire sterline (6,5 milioane de dolari) pentru noul lor stil de viaţă.

Cheltuielile includ ipoteca pe casa proaspăt cumpărată din Montecito (314.400 de lire sterline), salariul a 6 paznici, foşti ofiţeri de poliţie sau militari (775.040 de lire sterline), salariul asistenţilor personali (220.080 de lire sterline), precum şi utilităţi (23.400 de lire sterline pentru electricitate, de exemplu) sau cheltuieli personale, bazate pe sumele „vărsate” în ultimii ani de cei doi.

Cheltuieli Meghan şi Harry foto via Mail on Sunday

Foto: Mail on Sunday

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite