Noi dezvăluiri despre abuzurile şi pedofilia de la Hollywood: Copiii erau pasaţi de la un bărbat la altul. „Îmi doream cu disperare să înceteze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corey Feldman a fost unul dintre copiii-vedetă ai Hollywood-ului anilor '80 FOTO Guliver/Getty Images
Corey Feldman a fost unul dintre copiii-vedetă ai Hollywood-ului anilor '80 FOTO Guliver/Getty Images

Actorul şi cântăreţul american Corey Feldman, în vârstă de 44 de ani, dezvăluie detalii şocante despre abuzurile sexuale şi pedofilia de la Hollywood, el însuşi fiind o victimă a bărbaţilor influenţi din industrie în timpul copilăriei petrecute în Cetatea Filmului.

Într-un interviu acordat publicaţiei „The Hollywood Reporter“, Feldman a povestit cum a fost molestat în repetate rânduri de mai mulţi bărbaţi din industria cinematografică, precizând că tinerii actori erau „pasaţi de la unul la altul.“

Dezvăluirile vin la doar câteva zile după ce actorul american Elijah Wood (35 de ani), cunoscut din trilogia „Stăpânul Inelelor“, a declarat că mulţi copii promiţători ajung să-şi compromită carierele refugiindu-se în consumul de droguri şi alcool din cauza abuzurilor la care sunt supuşi. 

Mulţi oameni din industrie ştiau şi au tăcut

Corey Feldman a vorbit şi despre bunul său prieten, Corey Haim, care a fost violat la vârstă de 11 ani de un producător, acesta fiind primul dintr-o serie lungă de abuzuri care l-au determinat să înceapă să consume droguri şi alcool. De altfel, este cunoscut faptul că Haim a fost dependent de droguri până la moartea sa, din 2010, la vârsta de 38 de ani, deces pentru care, în viziunea lui Feldman, se fac vinovaţi cei care l-au abuzat. 

„El a fost supus mai multor abuzuri decât mine. Eu am fost molestat şi au fost implicate mai multe persoane, dar Corey a fost violat, eu nu am trecut prin asta. A fost violat la vârsta de 11 ani. Fiul meu are 11 ani acum şi nici nu-mi pot imagina ce aş face dacă i s-ar întâmpla aşa ceva. L-ar distruge“, a declarat Feldman pentru „THR“.

Acesta susţine că mai mulţi oameni din industrie ştiau că el şi Haim erau abuzaţi sexual de bărbaţi mai în vârstă, dar nimeni nu a luat atitudine, nu a încercat să-i protejeze sau să-i oprească pe cei care săvârşeau abuzurile: „Acea persoană (cel care l-a violat pe Haim – n.red.) folosea intimidarea şi ameninţările drept modalitate de a-i face pe oameni să păstreze secretul. Toţi erau prieteni. Puteţi să întrebaţi pe oricine din grupul nostru de copii de atunci. Ne trimiteau de la unul la altul. Şi Alison Arngrim, din «Little House on the Prairie», a declarat într-un interviu: «Toată lumea ştia că cei doi Corey erau abuzaţi».“

image

Abuzurile sexuale, gluma Hollywood-ului

Mai mult, Feldman spune că deseori se glumea pe seama acestor lucruri în studiouri, iar printre cei care comiteau astfel de abuzuri erau inclusiv publicişti şi fotografi. Potrivit artistului, în general erau vizaţi actorii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, care erau atraşi la diverse gale, petreceri private şi chiar evenimente caritabile. Feldman povesteşte că, de regulă, bărbaţii le câştigau încrederea părinţilor, motiv pentru care la vârsta de 15 ani a fost abuzat chiar de persoana pe care tatăl său o angajase să aibă grijă de el.

Totuşi, Feldman a mărturisit că nu poate să dea numele celor care l-au molestat şi i-au violat prietenul, explicând că nu-i poate identifica pe cei responsabili din motive juridice, dar şi pentru că faptele au fost prescrise. 

Hărţuitorii încă lucrează la Hollywood

Totodată, artistul susţine că abuzurile sexuale asupra copiilor reprezintă încă o mare problemă la Hollywood şi crede că se agravează odată cu trecerea timpului. El spune că unul dintre bărbaţii care l-au molestat încă lucrează la Hollywood, dezvăluind că deşi l-a întâlnit de mai multe ori în ultimul an, nu a putut să-l confrunte niciodată. 

Feldman a precizat şi că recuperarea a fost posibilă datorită multor ani de terapie, însă a făcut foarte clar faptul că a reuşit să depăşească acea perioadă cu multe eforturi, iar acum se bucură de „un copil şi o iubită minunaţi, o casă frumoasă, o maşină frumoasă şi o carieră grozavă.“

Însă cea mai dificilă parte a fost să accepte că şi-a pierdut cel mai bun prieten: „Haim a fost cel mai bun prieten al meu. Îmi este dor de acea conexiune, îmi este dor de cel mai bun prieten. El a fost singurul om care mă putea face să nu mă mai pot opri din râs. A avut o carismă, un farmec şi un simţ al umorului de neegalat.“

Haim a fost unul dintre cele mai mari staruri ale anilor '80, cu roluri principale în filme precum „Lucas“, „Watchers“ şi „Murphy's Romance“, nominalizat la Oscar şi în care a jucat alături de Sally Field şi James Garner. Şi Feldman s-a bucurat de succes în primii ani la Hollywood, datorită rolurilor din două dintre filmele emblematice pentru acea perioadă, „Goonies“ şi „Stand By Me“. Cei doi au lucrat pentru prima dată împreună în 1987, în „The Lost Boys“, după care au urmat „License to Drive“ şi „Dream a Little Dream“. 

„Îmi doream cu disperare să înceteze“

Lupta lui şi a prietenului său cu drogurile a fost detaliată de Feldman în cartea „Coreyography“, lansată în anul 2013. În acele pagini, artistul a povestit că prima dată când au consumat cocaină s-a întâmplat în compania a doi dintre bărbaţii care i-au abuzat. De asemenea, Feldman a povestit că Haim a făcut sex cu adulţi pe platourile de filmare de la „Lucas“ şi „The Lost Boys“, împărtăşind o povestioară pe care susţine că i-a spus-o chiar prietenul său: „La un moment dat, în timpul filmărilor pentru «Lucas», un bărbat mai în vârstă l-a convins că este perfect normal ca adulţii şi copiii din industrie să întreţină relaţii sexuale, pentru că asta fac toţi băieţii. Aşa că au mers într-o zonă retrasă, în timpul unei pauze de masă, iar Haim, inocent şi ambiţios cum era, a permis să fie sodomizat.“ 

image

Un alt nume vehiculat de Feldman a fost Martin Weiss, un cunoscut manager al copiilor-vedetă care a fost arestat în 2011 şi condamnat la un an de închisoare, după ce unul dintre clienţii săi au depus plângere împotriva sa, acuzându-l că l-a abuzat sexual când avea 11 ani. 

Feldman a detaliat şi o noapte în care i s-a făcut sex oral după ce a fost obligat să bea un cocktail cu droguri. Abuzurile din partea bărbatului respectiv, pe care îl numeşte „Ron“, au continuat vreme de mai mulţi ani: „Nu ştiu de ce nu am putut să-l confrunt, dar eram consumat de vină. Simţeam că totul se întâmpla din vina mea. Îmi doream cu disperare să înceteze, dar mi-a fost teamă.“

Prietenia cu Michael Jackson

Tot în cartea sa, artistul susţine că a dezvăluit poliţiei numele câtorva bărbaţi care l-au agresat pe el şi pe Haim, însă autorităţile au ales să-l ignore şi nu au deschis o anchetă. 

El mai spune că în cele din urmă şi-a găsit alinarea alături de Michael Jackson, pe care l-a cunoscut prin intermediul regizorului Steven Spielberg. Cei doi au pus capăt prieteniei din motive necunoscute, Feldman precizând doar că acest lucru s-a întâmplat din cauza „laturii întunecate“ a Regelui Pop. De asemenea, actorul a făcut foarte clar faptul că Jackson nu l-a abuzat niciodată pe parcursul prieteniei lor. 

„Eram distrus, devastat, dezgustat. Aveam nevoie de puţină normalitate în viaţa mea. Aşa că l-am sunat pe Michael Jackson. Oricât de nebunesc ar suna, lumea lui Michael a devenit locul în care eram fericit. Să fiu în preajma lui Michael a însemnat să-mi recapăt inocenţa. Când eram cu Michael simţeam că am din nou zece ani“, scrie Feldman în cartea sa. 

În ultimii zece ani, mai mulţi oameni influenţi şi bogaţi de la Hollywood au fost implicaţi în astfel de scandaluri şi au fost condamnaţi. Unii au ieşit din închisoare şi s-au întors în industrie, unde continuă să lucreze cu copii. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite