Noi acuzaţii de viol şi hărţuire în cazul Weinstein. Mărturiile actriţelor: „Încă dorm cu o bâtă de baseball lângă pat“

Noi acuzaţii de viol şi hărţuire în cazul Weinstein. Mărturiile actriţelor: „Încă dorm cu o bâtă de baseball lângă pat“

Anabella Sciorra susţine că a fost violată de Weinstein, în timp ce Darlyn Hannah povesteşte cum producătorul a încercat în nenumărate rânduri să intre în camera sa de hotel

Actriţele americane Anabella Sciorra (57 de ani) şi Darlyn Hannah (56 de ani) şi-au făcut curaj să vorbească despre experinţele neplăcute din trecut, în care au fost victimele producătorului Harvey Weinstein.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anabella Sciorra, nominalizată la premiile Emmy pentru rolul din serialul „The Sopranos“ şi Darlyn Hannah, cunoscută pentru filme ca „Wall Street“, „Kill Bill“ şi „Splash“, sunt ultimele dintre zecile de femei care au vorbit împotriva lui Weinstein, amandouă fiind citate într-un articol din The New Yorker.
 
Annabella Sciorra susţine că a fost violată de Harvey Weinstein după ce acesta a dat buzna în apartamentul ei în anii ’90 şi a continuat s-o hărţuiască timp de mai mulţi ani. Actriţa a povestit că producătorul „a împins-o“ în patul ei şi au avut relaţii sexuale neconsensuale. „M-a împins pe pat şi s-a urcat peste mine. L-am lovit şi am ţipat“, a declarat Sciorra. 
 
Ea a declarat că între anii 1992 şi 1995, după presupusul viol, nu a mai lucrat dând vina pentru acest lucru pe „maşinăria Harvey“ şi susţine că nu a mers la poliţie de teamă că Weinstein i-ar „distruge“ cariera. Acum, actriţa susţine că din cauza experienţei îngrozitoare încă trăieşte cu frică şi doarme cu o bâtă de baseball lângă pat.
 
Şi actriţa Daryl Hannah a vorbit pentru New Yorker, spunând că mogulul a încercat la începutul anilor 2000, la Cannes, să-şi forţeze drumul spre camera ei de hotel. Hannah a rememorat că a fugit din camera de hotel pe ieşire din spate, atunci când Weinstein a cerut să fie lăsat să intre. „Era insistent şi apoi a început să lovească în uşa mea“, a spus ea. Potrivit spuselor sale, în seara următoare a fost nevoită să baricadeze uşa cu mobilier pentru a-l împiedica pe Weinstein să intre.
 
Cu a treia ocazie, spune ea, Weinstein ar fi obţinut cheia de la camera ei de hotel din Roma şi a dat buzna peste ea. Doar prezenţa stilistei a ajutat-o să prevină ca un eveniment rău să se întâmple, după cum a povestit actriţa.
 
Peste 50 de femei, printre care se numără actriţele Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, au rupt tăcerea în ultimele luni şi l-au acuzat pe Weinstein de infracţiuni variind de la hărţuire sexuală la viol în urma apariţiei unui articol în New York Times în care erau oferite detalii cu privire la plângerile făcute timp de mai multe decenii împotriva producătorului. Weinstein a negat în repetate rânduri toate acuzaţiile de agresiune sexuală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: