Muzeu dedicat trupei ABBA

Muzeu dedicat trupei ABBA

Abba a vândut peste 370 de milioane de discuri în întreaga lume

Un muzeu consacrat grupului suedez ABBA, care s-a destrămat în urmă cu 30 de ani, va fi inaugurat la Stockholm în primăvara anului 2013, în cadrul Swedish Music Hall of Fame, a anunţat unul dintre membrii grupului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul, denumit ABBA The Museum, este primul care este consacrat grupului suedez. El va expune diverse obiecte, în special articole vestimentare, dar şi filme care au legătură cu grupul suedez, care a câştigat concursul Eurovision în anul 1974.
„Am ezitat în faţa ideii de a deveni un obiect într-un muzeu, înainte de a muri (...), dar acum înţeleg că (...) noi am creat împreună ceva uriaş, iar această poveste a noastră, asemănătoare celei a Cenuşăresei, merită să fie povestită.Toţi patru ne-am dat acordul pentru acest proiect", a declarat Björn Ulvaeus într-o conferință de presă.


Peste 370 de milioane de discuri vândute
Trupa suedeză Abba, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a fost în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume între 1974 şi 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult „Waterloo" în 1974. Muzica Abba a fost readusă recent în atenţia publicului graţie musicalului şi lungmetrajului „Mamma Mia!". Trupa a vândut peste 370 de milioane de discuri în întreaga lume şi continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările